Kedvenc reggelink most teljesen új oldaláról mutatkozik be!
2016. szeptember 15. írta: JennySophie

Kedvenc reggelink most teljesen új oldaláról mutatkozik be!

Avagy a chia, mint arc(sz)építő szérum

chiamask.jpg

 

Azt eddig is tudtuk, hogy a reggeli nagyon fontos szerepet tölt be az életünkben, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ha az arcunkra kenjük, az csodát művelhet a bőrünkkel!

Pedig így van.

Mostanában mindenhol arról hallotok, hogy a chiamag mennyire egészséges, főleg reggelire fogyasztva különböző formában, ugyanis ez az antioxidánsokkal teli csodanövény remekül élénkíti a vérkeringésünket illetve a sejtjeink működését.

Mindez igaz és valóban szuper, ezért érdemes is beleiktatni az étrendünkbe, na de azt tudtátok, hogy nem csak belsőleg tesz csodát, hanem külsőleg is szépít?
chia.jpg

A kozmetikai iparban egyre több olyan arc- és testápoló termék tűnik fel hamarosan, melyek hatóanyagai között innovációs jelleggel a chia, leánykori nevén azték zsályamag is jelentős szerepet kap majd.  

Addig viszont megosztjuk veletek ezt az egyszerű, otthon könnyedén elkészíthető receptet, mellyel most nem a hasatok, hanem a bőrötök fog jóllakni. Méghozzá a fiatalság erejével, ugyanis a chia vízmegkötő szerepének köszönhetően nem csak mélyen és hosszasan hidratál, de az apró ráncokkal is remekül elbánik. A magocskában és (a folyadékba kerülés hatására) az azt körülvevő, természetes zselés "védőburokban" lévő zsírsavak valamint tápanyagok kíméletesen feszesítik a bőrt, így minden adott ahhoz, hogy egészségesen fénylő, rugalmas bőrrel büszkélkedhessünk.

Éppen ezért nincs mást tennünk, mint egy csészényi (szintén antioxidáns hatásáról híres) zöld teába áztatni fél maréknyi chiamagot, és hagyni pár órát, amíg kellően megszívja magát, és készen áll a nagy bevetésre. Ezután vigyük fel a zselés állagú szupermaszkot az előtte alaposan megtisztított arcunkra, és hagyjuk hatni fél órát, majd mossuk le langyos vízzel. Ha extra kényeztetéssel szeretnénk kedveskedni bőrünknek, a szeánsz végén masszírozzuk át tiszta mandulaolajjal, majd élvezzük a mesés eredményt.

Hogy egyből fiatalodtunk pár évet? Könnyen meglehet! ;)
beneficios-chia-02.jpgExtra tipp: ha két csészényivel is legyártotok egyszerre, akkor a másik adagot elkortyolgathatjátok, amíg letelik a maszk hatóideje, így kívül-belül garantált lesz a superwoman érzés. 

Ha hasznosnak találtad a cikket, nyomj egy like-ot! :)

Kövess minket Facebookon is!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');