Tom Hanks megmutatja, hogy kell menekülni!
2016. október 13. írta: Szabinae

Tom Hanks megmutatja, hogy kell menekülni!

Szeretném leszögezni, hogy imádom Dan Brown-t és a könyveit, film adaptációit. Vagyis eddig imádtam, mert az Inferno nem éppen az az Inferno, amit Dan Brown papírra vetett.

inferno-tom-hanks-felicity-jones-poszter.jpg

A mozikban ma debültáló Inferno egy történelmi utalásokkal teletűzdelt Jason Bourne film lett Matt Demon helyett Tom Hanks-sel a főszerepben kis Mission Impossible beütéssel (már ami az állandó futást illeti).

Furcsa dejavou-m volt a filmtől. Amnéziás furcsa sebbel kórházban ébredő főhős? Melyik film is kezdődőtt így? Megvan! A Bourne rejtély! Szóval Jason, akarom mondani Robert felébred a kórházi ágyban, és fogalma sincs arról, hogy mi történt vele. Ebben segítségére van csinos ápolónője is, aki a gonosz női terminátortól is megmenti.

Ez még semmi, mert elkezdődnek a furcsa látomásai is, szóval a furcsa krimi elkezd átmenni scifibe.

A prof látomásában a Pokol lényei rombolják porig Firenzét, ami Bertrand Zobrist Inferno antitúlnepesedés elleni vírusával meg is fog történni, hacsak nem menti meg az amnéziás Tom Hanks a világot (újra) és nem lesz Pindúrpandúr (újra).

Csodás helyszíneken játszódik a film, menekülésekkel és összeesküvés-elmélettel tarkított túlkomplikált módosított már-már elhollywoodizált jeleneteken keresztül.

Nekem az nem tetszett, hogy a népesség növekedés valós problémáját elbagatelizálták és a producerek, illetve  forgatókönyvíró nem vállalta be a könyv szerinti befejezést és egy cukormázas klisét kaptunk helyette.

Ezzel pont az Inferno mondanivalóját vették el, azt a részt, ami miatt az ember elkezd a túlnépesedés morális gondjain gondolkodni.

Értékelés: 5/10

Ha csak egy laza esti programra vágysz kis nyomozós-összeesküvéssel, akkor ülj be rá, de számomra sajnos nem lett túl nagy durranás :(

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');