Így éld túl a hányós hasmenős vírust gluténérzékenyként!
2016. november 15. írta: Szabinae

Így éld túl a hányós hasmenős vírust gluténérzékenyként!

Tuti tippek (nem csak) gluténérzékenyeknek!

Tea és háztartási keksz, tartja a mondás, ha az embernek gyomor problémája van. Na de mi a helyzet azokkal, akiknél a háztartási keksz tiltólistán van, mert szimplán csak rosszabbul lennének a benne található gluténtól?

-sickness.jpg

Én nemrég estem át ezen a nyavalyán és már energiám sem volt beszólni azoknak, akik háztartási kekszre biztattak, pedig tudták, hogy nem ehetek glutént...

Hasfájás, majd éles fájdalom a gyomorban és görcsök. Ezek az első tünetek. Ezután lassan megjelenik a láz és a hányinger, majd egyszer csak, bumm és kezdődik a "móka".

Amikor már csak víz jön belőled, akkor kell porrá tört Daedalont és B6-t a nyelved alá rakni, vagy ha megy, akkor lenyelni. Ez megvéd a további hányástól és megfogja a hasad. De csak akkor, ha minden más kijött belőled, mert nem szabad bent fogni a "fertőzött cuccot"!

Ezután jöhet kevés cukros kólával (szénsavat ki kell belőle keverni, mert csak a glükóz miatt kell) a Sodioral granulátum, ami az elvesztett ásványi anyagokat pótolja vissza (vény nélkül kapható kb 2-2500 Ft). Lassú, óvatos kortyokban. Ne terheld túl a szervezeted hirtelen. 8 napig kell szedni folyamatosan. Nem csak az ásványi anyagokat pótolja vissza, de a bélflórát is helyrepofozza.

Rá kb 2 órára lehet lassú falatokban héjában főtt krumplit alaposan megsózva majszolni. Ezt is lassan és keveset.

Este pedig vagy maradsz a krumplinál, vagy felütöd egy kis Schär gluténmentes babapiskótával (max 2 darab, mert több már nehéz lesz a gyomrodnak).

Persze a kritikus időszak után is tartsd magad a kímélő étrendhez. Ne terheld le a felépülőben lévő gyomrodat!

Remélem segíthettem és ezek alapján neked is könnyebb lesz!

Ezek a saját praktikáim. Nálunk használnak :)

Ha Neked van valami egyéb trükköd, ne tarsd magadban és oszd meg! :)

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');