Darth Vader és a Zsivány Egyes
2016. december 13. írta: Szabinae

Darth Vader és a Zsivány Egyes

Mozikban az új Star Wars film, mely tele van mindenféle olyan jelenettel, ami minden rajongó álma... Láthatjuk harcolni Darth Vadert fénykarddal és magával az Erővel is, illetve az egyik Skywalker "gyerek" is színre lép.

sw.png

A Zsivány egyes a Klónok háborúja után és az Új remény ( Star Wars IV) között játszódik. Ez egy olyan kritka / ajánló lesz, amiben nehéz nem spoilerezni, hisz mindenki ismeri a sztorit.

A Birodalom erősödik, Darth Vader a sötét nagyúr és van egy bolygógyilkos Halálcsillag is.

dv.gif

Aki nem látta még soha a Star Wars III utáni filmeket, az most ne olvasson tovább.

Szóval mint azt tudjuk már a későbbi, korábbi - nem tudom melyik megfogalmazás a helyes ebben az esetben - filmekből, a lázadókhoz került a Halálcsillag tervrajza, ami alapján a lázadók megtudják, hogy mi a gyengepontja és Luke Skywalker meg is semmisíti vele a fegyvert.

Azaz a Zsivány egyes csapat az, amelyikről szó esik a negyedik epizódban, és Vader nagyúr a következőket mondja Leianak:

„A lázadó kémek ennek a hajónak adták le az információkat! Halljam, hol vannak a tervrajzok, amiket ideküldtek?”

sw3.jpg

Éppen emiatt volt nehéz dolguk a készítőknek, mivel nagy vonalakban tudjuk, hogy mi a vége: a küldetést végrehajtják.

A Zsivány Egyesben Jyn Erso, női Han Solo és Rey karakter keverékünk a kulcsember. Az apja építette és a lánya miatt pusztul el közvetetten (ismerős egy kicsit ez a vonal...) a Halálcsillag.

Az új mozi azt a küzdelmet és utat mutatja be, hogy miként, illetve milyen áron került a lázadókhoz és Leia hercegnőhőz a tervrajz.

sww.jpg

Őszinte leszek, Furcsa volt a (majdnem) Skywalker mentes film, de hozta az elvárást. Látványos volt, a régi filmekre emlékeztetett és szépen összekötötte a szálakat egészen az Új remény nyitó jelenetéig :)

De nem akarom lelőni a poént. Legyen elég annyi, hogy libabőrözni fogtok egy-egy régebbi, szeretett ikonikus karaker újboli felbukkanása láttán ;)

SŐT: Darth Vadert is láthatjátok a páncélja nélkül!

sw1.png

 Most mondhatnám, hogy nézzétek vagy ne nézzétek, de úgyis meg fogjátok nézni, és jól is teszitek ;)

Az egyetlen negatívum számomra a Sötét Nagyúr magyar hangja volt.  Biztos  hogy meg fogom nézni eredeti nyelven is, mert ez igy nem volt az igazi nekem... 

Még több szuper infóért, és különböző nyereményjátékokért kövess Facebookon is!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');