7 módszer a hajhullás ellen!
2017. március 17. írta: Szabinae

7 módszer a hajhullás ellen!

Korábban írtam már arról, hogy mitől is kopaszodhatunk, illetve hullhat a hajunk. Most azokat a trükköket mutatom be, amikkel otthon is kicsit akadályozhatjátok, csökkenthetitek, lassithatjátok vagy akár meg is szüntethetitek ezt a kellemetlen folyamatot. Mert az. Én vedlésnek szoktam hívni. Kb egyszerre vedlünk a macskámmal. Ám ha a szokásosnál több haj jön és nem csak hektikusan, hanem állandósulva, akkor konkrétan pánikot kapok és azt hiszem, hogy itt a vég. Eljött a haj apokalipszis....

h-hair-628x314.jpg

Na de nem tépem tovább a számat. Fogadjátok szeretettel a 10 trükköt hajhullás ellent:

MASSZÁZS

A rendszeres masszázs, akár samponozás közben végzed, akár szárazon, serkenti a vérkeringést. Ez azért jó, mert a hatóanyagok jobban bejutnak a megfelelő helyekre.

KOFFEINES, VAGY SERKENTŐ HAJRAVALÓK

A legjobb, ha a kényeztető fejmasszázst kiegészíted valamilyen serkentő hatású készítménnyel. A drogériák polcain millióegy ilyen található. Ezek közé tartozik pl a Bánfi hajszesz, a Varga-cseppek, az Alpecin sampon és különböző más gyógynövényes (csalán, nyírfa alapú) termékek is.

VITAMINDÚS TÁPLÁLKOZÁS

Korábban már szó volt arról, hogy mennyire fontosak a vitaminok és a különböző ásványi anyagok, mivel ha a szervezet vitaminhiányban szenved, akkor a haj erőtlen lesz, és hullani kezd. Egyél magas vas, cink, réz,  A-, B-, C- és E-vitamin tartalmú ételeket.

Ilyen pl.: Répa, hüvelyesek, cékla, hal, tojás, magvak,sötét zöld zöldségek, spirulina.

HAJSZÁRÍTÁS ÉS FORMÁZÁS? PARA!

A hajvasalás, a göndörítés és a forró levegővel való hajszárítás is okozhatja a hajad töredezettségét, illetve ritkulását!

hair-styling_1452858335.jpg

NE STRESSZELJ ANNYIT!

Korábban írtam arról, hogy a sport és a meditáció nagyon jó hatással vannak a szervezetre, ugyanis a túl sok stressz kopaszít is!

NE MENJ UTCÁRA NEDVES HAJJAL!

A nedves, és vizes haj szeles, hidegebb időben a hajhagymáid instant meggyilkolását jelentik. Ne tedd! Szárítsd meg, és vegyél fel egy sapkát!

haj.jpg

NE HORD A HAJAD ÁLLANDÓAN LÓFAROKBAN VAGY KONTYBAN!

Tudom, hogy menő meg, minden, de mint írtam korábbi posztomban is, MIKIEGÉR HAJAD lesz tőle!

És most nem a masnira és a cuki fülecskékre célzok...

hair-thinning-tips.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni semmiről, akkor kövess ITT és Facebookon is! ;)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');