5 kommunikációs trükk, amivel könnyebben eléred a céljaidat
2017. március 27. írta: Szabinae

5 kommunikációs trükk, amivel könnyebben eléred a céljaidat

Folyamatosan fejlődünk és újabb impulzusokkal találkozunk az életben. Problémákat oldunk meg és haladunk a céljaink felé. Rengetegen keresztezik a utunkat, és sokszor nemhogy nem segítenek, de inkább akadályként tornyosulnak előttünk.

Máshogy gondolkodnak és az akaratukat megpróbálják esetenként ránk erőltetni. Van, amikor van arra lehetőség, hogy "kikerüljük" őket, de mi van akkor, ha csak rajtuk vezet az út? Mit tegyünk azért, hogy elfogaja a mi igazunkat és produktív együttműködés születhessen?

uzlet.jpg

1, Találjunk egy közös nevezőt

Addig addig beszélgessetek, amíg legalább egy közös pontot nem találtok a látásmódotokban. Ez lehet egy hasonló élmény, vagy tapasztalat. Ha van egy közös pont, akkor arra már egyszerűbb építkezni.

2, Hallgasd meg a véleményét, figyelj rá

Ha figyelsz a másikra és nem zárkózol el a ő meglátásaitól, akkor nagy valószínűséggel ő is nyitni fog feléd, és meg fogja hallgatni, hogy te miért gondolod úgy azt a dolgot, ahogy. A legfontosabb, hogy maradjatok a tények mezején és ne indulatokkal kommunikáljatok

3, Ismerd el a másik tapasztalatát

Ha valamilyen területen ő sokkal tapasztaltabb, mint Te, akkor valószínűleg nem beszél hülyeséget és érdemes rá hallgatni, még ha ez nem is egyezik a te nézőpontoddal. Finomíts rajta. Illeszd be a saját felfogásod szerint a kapott tanácsokat a terveidbe.

4, Merj változtatni a véleményeden

Nem ciki, ha rájössz, hogy vannak részek, amiben esetleg a másiknak van igaza, hisz ez is hozzátartozik a jellemfejlődésedhez.

5, Tard szem előtt a céljaidat

Ha megvan, hogy mit szeretnénk elérni, akkor tartsuk magunkat hozzá, és keressünk egy olyan utat, amin keresztül el is tudjuk érni. Legyél kész arra, hogy meghallgasd más véleményét és hasznosítsd. Ha képes vagy másokat megérteni és együttműködésre ösztönözni, akkor könnyebben el tudod érni a kitűzött célt.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');