A Bébi Barney Stinson megérkezett, és mindekit letarolt!
2017. április 14. írta: Szabinae

A Bébi Barney Stinson megérkezett, és mindekit letarolt!

Végtelen vagy véges a szülők szeretete a gyermekük felé? Van-e hely még a nagytesónak a kistesó mellett? A babák cukik, vagy ravasz diktátorok?

Ezekre a kérdésekre keresi (többek között) a kérdést a Bébi úr, ami őszintén szólva már az előzetesével megvett engem kilóra és a törpék is rá voltak gerjedve a mesére hónapok óta.

bebi_ur_1.jpg

A kis kedvencek titkos életének csalódása után kissé szkeptikusan ültem be a terembe azt gondolván, hogy áhh, tuti még egy olyan mese következik, aminek nagyobb a füstje, mint a lángja. Örömmel jelentem, hogy tévedtem.

Sőt! Nem voltak kütyük, és nem a Tv, vagy a telefon nevelte, altatta a gyereket, hanem a mese és az ének. És persze a képzelet is hatalmas szerepet kap a moziban. Extra pont azért, mert ezt az "apróságot" nem lőtték le az előzetesekben!

A Bébi úr olyan, mint az Így jártam anyátokkal Barney Stinson-ja babaként, aktatáskával, Rolex órával és cumival, nyers modorral, ám annál szerethetőbb személyiséggel.

A mesében a Főnök bébi BabyCorp-os céges taxival érkezik, amin a szülők egyáltalán nem lepődnek meg. Az sem tűnik fel nekik, hogy öltönyben és aktatáskával a kezében ugráltatja őket és dirigál nekik.

bebi_ur.jpg

Egyedül a nagytesó, Tim látja mindezt, és amikor megjegyzi szüleinek a furcsaságokat, akkor az a válaszunk, hogy a babák furcsák.

Számomra már maga az alapgondolat is tetszett, miszerint a kisbabák nem feltétlenül cukik és szeretnivalóak minden esetben, mert igenis ki tudják játszani a felnőtteket, és simán palira is veszik őket.

teletabi_1.jpg

A Bébinek saját csapata is van. A teletabi 3-as ikrek, a szumós izomagy gyerek, és ecca-ecca-eccarvú Ágnes, és az a küldetésük, hogy kiderítsék, hogy miért nem jut már annyi szeretet a kisbabáknak és miért akarnak az emberek inkább cuki kutyusokat baba helyett.

Ezért küldte le Főnök Bébit a vezetőség a családhoz. Ahhoz pedig, hogy Man in Black-szerűen emlékmentesítsék a szülőket és a Bébi előléptetést, illetve aranybilit kapjon, az kell, hogy teljesítse a küldetést. Tim persze segít neki, hisz meg akar tőle szabadulni. Az elején.

Szó mi szó a mesében van Mátrix-szerű dimenzió lépés, amit intenzív cumizással érnek el, Indiana Jones-féle kincskeresés, majd "kegytárgy" csere, James Bondos/ Mission Impossible-s üldözési jelenet és Lego Batman-es lazaság.

A konklúzió pedig: A szeretet nem mérhető, és bármit legyőz :)

Összességében én nagyon ajánlom. 11 és 7 évessel néztem meg a filmet és egyöntetűen imádták!

Értékelés: 10/10

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');