3+1 túraútvonal Európában, amit látnod kell
2017. július 17. írta: Szabinae

3+1 túraútvonal Európában, amit látnod kell

Hegyek, völgyek, árnyas erdei ösvények tarkítják Európát, és tökéletes program lehetőségek tárulnak fel a természet szerelmeseinek. Számos túraútvonal közül válogathatnak azok, akik testközelből szeretnék megtapasztalni a családjukkal, a barátaikkal a háborítatlan természet csodáit.

A magaslatok szerelmeseinek – GR20, Korzika, Franciaország

Az 1972-ben épített 168 km hosszú GR20-as út átszeli egész Korzikát és Európa egyik legváltozatosabb táját mutatja be. Az elsősorban gyakorlott természetjáróknak ajánlott magashegyi túra.

Körülbelül 15 nap alatt teljesíthető a kifejezetten nehéz túra, de ezért kárpótol a gyönyörű gránittal borított táj. Jégkorszaki tavak, és a hósapkás hegycsúcsok várják a túrázókat.

korsika.jpg

A belső utazás - Szent Jakab útja, Spanyolország

Az itthon csak El Caminóként emlegetett ősrégi zarándokútat a Tejút szimbólumának tartották a kelták idejében. A legnépszerűbb szakasz a Pireneusok lábánál kezdődik és a galíciai Santiago de Compostela városáig tart. A legenda szerint itt őrzik Szent Jakab apostol földi maradványait.

Maga a túra 780 km hosszú és körülbelül 30-35 nap alatt teljesíthető. Sokan a spirituális jellege miatt keresik fel Szent Jakab útját, ugyanis tökéletes alkalom az önmegismerésre és a testi-lelki feltöltődésre.

nyitokep-el-camino-szent-jakab-utja.jpg

Kalandok az északi sarkkörön túl - Fjällräven Classic, Lappföld, Svédország

Érintetlen természet, végtelen zöld terek, és lappföldi vadon. Ide az extrémebb vidékek kedvelői érkeznek minden nyáron. A kanyargó folyók és hatalmas hegyek alkotta drámai táj végigkíséri a hétnapos utat, amely során megtapasztalhatják a túrázók a nomád élet szépségeit, mivel szabadon lehet sátorozni bárhol a csillagos ég alatt.

A Nikkaluokta és Abisko között található a 110 km-es túraútvonal.

fjallraven_classic2.jpg

+1, Egy kis hazai - Országos Kéktúra, Magyarország

Az Írott-kőtől Hollóházáig tartó, összesen 1160 km-es turistautat követve Magyarország legszebb északi vidékeit lehet megismerni. A túra szakaszonként is teljesíthető, és mivel a terep nem nehéz kicsiktől nagyokig élvezheti a család a kirándulást.

orszagos_kektura_jelzese.jpg

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');