Ez történt a Trónok harca szezonnyitójában
2017. július 17. írta: Szabinae

Ez történt a Trónok harca szezonnyitójában

A 7. évadot mindenki tűkön ülve várta. Magyar idő szerint pedig ma hajnal 3kor el is startolt a szezonnyitó epizód, ami a Dragonstone (Sárkánykő) nevet kapta. Ebben a részben ér partot a Sárkányok anyja ősei otthonába. A következő két résznek Stormborn (Viharban született), illetve The Queen's Justice ( A királynő igazságszolgáltatása) nevet adták. 

Most pedig következik a SPOILER! Pontosabban szólva epizód leírás lesz inkább...

got.jpg

Szóval ha nem szeretnéd tudni, hogy mi lesz a Trónok harca VII. évadjának első részében, akkor most hagyd abba az olvasást.

game-of-thrones-daenerys-targaryen-ship.jpg

Az előzetesekből és az elcsöpögtetett információkból az évadnyitó epizód főbb cselekményszálait erőteljesen sejteni lehetett.

Ilyen például, hogy Dany és Arya megérkezik Westerosba, Sansa és Jon között feszkók vannak. Cercei Mad Queen lesz és nem ismeri fel, hogy hibát hibára halmoz. Jamie pedig őrlődik. Kisujj pedig valami rosszban settenkedik. A mások közelednek.

Az évad a Frey család otthonában indul. Az öreg tósztot mond a Vörös Nász-ra, és megvendégeli az egész pereputtyot (de mint tudjuk, Walder Freyt a 6. évad végén Arya kivégezte... ). 

Miközben dicséri őket, hogy milyen fasza volt megölni Robb-ot és a feleségét az esküvőn, hirtelen elkezdenek hullani, mint a legyek. Arya kifejti, hogy a Vörös Násszal egy bibi volt, méghozzá az, hogy életben maradtak Starkok! #Aryabevanpöccenve 

Méreg volt a borban. Majd Arya leveszi Walder Frey arcát és életben hagyja hírvivőnek az öreg feleségét.

Észak nem felejt, a tél eljött a Frey családért

Miután kiirtotta a komplett Frey családot, folytatja útját Királyvár felé. Útközben találkozik fiatal daloló Lannister katonákkal, és a dalból is lehet látni, hogy ez a háború sem épp fekete - fehér. Minden oldalon vannak korrekt emberek rossz vezetők alatt. Az egyik éneklő katona Ed Sheeran :) Együtt esznek, isznak, beszélgetnek, és még azt is elmondja nekik Arya, hogy Királyvárba azért megy, hogy megölje a Királynőt. Azt hiszik csak viccel... 

ed_sheeran_and_arya_stark_game_of_thrones.jpg

Közben közelednek a Mások az Éjkirályok vezetésével. Tiszta Walking Dead. A fal felé tartanak a tengernél található vár irányába. Ezt a Véreb látja a tűzbe pillantva. Jon is erre a következtetésre jutva küldi a vadakat (Celegane-től függetlenül) oda. 

Bran vargol, majd Edd beengedi őket a Fekete várba. Lehet, hogy így juthatnak át a falon az Éjkirályék? Hisz megérintették Bran-t és ezáltal jutottak be az Erdő gyermekeinek barlangjába is. Lehet Bran akaratlanul is utat nyitott a zombi seregnek az emberek világa felé.

Jon arról beszél Deresben, hogy össze kell fogni mindenkinek, hogy túl akarnak élni, és hogy az egyetlen dolog, ami megöli a zombikat, az a sárkányüveg. A harcban mindenkinek részt kell vennie nemtől függetlenül. Ezt támogatja Lyanna Mormont is, aki helyrerakja az egyik északi idősebb katonát, amikor az hőbörög a női hadviselés gondolatától is. Kedvelem ezt a kiscsajt :D

Megbocsájt  Jon a Karstark- és Umber-családoknak az apák bűnei miatt. Az életben maradt gyerekek/örökösök felesküdnek neki. A gyerekeken látszik a megkönnyebbülés, hogy az apjaik miatt nem ölik meg őket.

Ez Sansanak nem tetszik, mert szerinte olyanoknak kellene adni az árulok területeit, akik hűségesek. Van igazság mind a két fél érvelésében. Nehéz eldönteni, kinek van igaza, de Sansa szerint Jon jó vezető, és támogatja.

Közben levél jön Cerceitől. Fel akarja esketni a nemesi családokat a koronára.  Sansa óvatosságra inti Jont, mivel a királynő nem 100as. Jon hallgatni szeretne a nővérére, mert ő ismeri a Lannistereket és bölcsebb nála ezügyben. Ismeri a királynőt és tudja, hogy mire képes. Tudja, hogy mindent el akar pusztítani, ami kicsit is irritálja, vagy veszélyforrásnak tekinti.

Cercei és Jaime összekapnak a frissen padlóra festett westerosi térkép felett. A királynő lecseszi, hogy elengedte Tyriont, mert ő Danyt segíti most.  Mindenhol ellenség van, és hogy ők az utolsó Lannisterek, mert meghaltak a gyerekek. Igazán csinálhatnánk újakat, bár a pletykák szerint Cercei terhes...

A legmeglepőbb rész az, hogy az örült picsa szerint elárulta Tommen azzal, hogy megölte magát -.- És hasonló okosságok hangzanak el a szájából. Tuti hogy megkattant... 

Euron Greyjoy is megérkezik a házassági ajánlatával és 1000 hajóval Cercei meghívására. Új szövetségesekre van szükségük, mert a mostaniak hullanak, mint a legyek.

Ám a királynő nem bízik az új Greyjoy vezetőben és nem megy bele, mivel megölte a saját családját.

Nem mintha Cercei em ugyanezt tette volna a cselszövéseivel. Szerintem még illenének is egymáshoz. A két kattant.

Erre Euron elviharzik azzal, hogy majd akkor bizonyít, és majd hozza neki az ajándékát. Lehet, hogy Yara lesz az?

eurons-gift-for-cersei-will-likely-be-rejected-given-episode-threes-synopsis.jpg

Közben Sam a könyvtárban cselédeskedik, szart takarít, felszolgál. Itt azért engem is elkapott a hányinger... Elég érzékletesen van szemléltetve a szar takarítás...

game-of-thrones-season-7-citadel-gagging.gif

Végzi az alja munkát, majd egy óvatlan pillanatban lenyúlja az egyik mester zárt szekciós kulcsait és elcsór pár könyvet. (Kicsit Harry Potteres a jelenet).

Sam pedig rájön a könyvekből, hogy Dragonstone-ba kell mennie Jonnak, mivel ott van egyedül még sárkányüveg, amivel a Másokat megölhetik. Konkrétan arra épült az egész vár. Majd találkozik Jorah Mormonttal, aki a torony "foglya", miközben ételt oszt nekik a zárkán keresztül....

jorah.gif

Nem tudják, hogy kicsoda a másik. Mormont Dany felől érdeklődik, hogy megérkezett-e. Az infók szerint Sam fogja meggyógyítani a betegségéből, de kérdés még, hogy hogy s mint fog ez történni? És hogy most fogoly, vagy a mestereknél ilyen a kórház?

A könyvben pedig mintha a Ned Starknál látható tőrt látnánk, ami elvileg most Kisujjnál van. Érdekesen alakulnak a dolgok.

A véreb és a vörös testvériség Északnak tartanak, és az Aryaval korábban meglátogatott házba tévednek. Az öreg és gyerek halálra fagytak, de Clegane éjjel elássa őket és imát mond értük. 

A tűzben pedig látja a jeget, a falat és a zombi sereget. Kezd hinni ebben az egész tűz istene dologban. Komoly jellembeli változások figyelhetőek meg a Véreben. Sokkal emberibb és sokkal másabb, mint Joffrey mellett volt.

sandor-cleganes-grave-digging-scene-was-yet-another-nod-to-book-readers-and-it-has-to-do-with-the-most-hyped-theory-of-all-time.jpg

Dany közben megérkezik..... Elfoglalja a családi kastélyt, meglesi a tróntermet, majd a térképeknél elhangzik a korábban elhangzott "akkor kezdhetjük?" kérdés Tyrionnak....Epikus jelent, hisz újra a családi fészekben van.

Vajon ő lesz Azor Ahai, vagy Jon, vagy Beric? Te kire tippelsz?

 

A következő rész előzetese pedig meg is érkezett:

dany-war-got-season-7-fan-poster.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');