Így gyógyul meg a Jorah Mormont a szürke leprából a Trónok harcában!
2017. július 21. írta: Szabinae

Így gyógyul meg a Jorah Mormont a szürke leprából a Trónok harcában!

maxresdefault_8.jpg

A Trónok harca 7. évadja elég kiszámíthatóan kezdődött, hisz majdnem mindent tudtunk már az előzetesekből. Kivéve mondjuk Arya komplett Frey családos arcnélkülis kivégézését. De ennyi belefér.

A fő felfedezés Samtől érkezett, aki miután megunva a szartakarítást Harry Potteresen ellopta a kulcsokat és bement a titkos szekcióba elcsórni pár könyvet. Hogy mennyire jó öltet ez hosszú távon, az ez a mém mutatja meg :D Remélem nem Sam lesz a következő Voldemort. Inkább legyen Hermione.

aeeybdq_700b.jpg

Na de viccet félretéve. Sam felfedezte ugyebár azt, hogy Dany őseinek várát/ Sárkánykőt egy sárkányüveg bányára építették és gyorsan le is írta ezt az infót Havas Jonnak és elküldte neki a hollóval.

Na de nem csak ezt volt a könyvben!

A Reddites forgatókönyv szerint Sam gyógyítja majd meg Jorah Mormontot is halálos betegségéből. 

got-greyscale-2.gif

Méghozzá sárkányüveggel. Ugyanis nem csak tökéletes más zombi gyilkos eszköz az obszidián, hanem gyógyíthatatlan betegségekre is gyógyír. 

Ebben lehet valami, hisz Benjen Stark más zombivá alakulását is sárkányüveggel szakították félbe és hozták vissza gondolkodó emberré az Erdő gyermekei. 

sam-tarly-dragonglass-book_1.jpg

A szöveg olvashatóbban:

sam-tarly-dragonglass-book.jpg

Magyarul: A második bekezdésben olvasható “dragonglass”, “cure” és “ingestion” szavak alapján össze lehet rakni, hogy a sárkányüveg nemcsak fegyver lehet, hanem aki megeszi/akinek a testébe kerül, azt meg is gyógyíthatja. És ki az a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő valaki, aki ugyanott van, ahol Sam? Hát Jorah Mormont!

Lehet, hogy végül így fog kigyógyulni a szürke hámból/leprából? Amúgy szerintetek hám vagy lepra? Nekem inkább lepra, mert fertőző... 

Szóval Sam még a végén a könyvekből megoldja az összes GoT problémát.

Hajrá Sam!

samwell_got.jpg

Érdekes lehet még:

Így néznének ki a Trónok harca szereplői a könyv szerint

Ez történt a szezonnyitóban

Ez fog történni a 7. évadban! Íme a komplett forgatókönyv

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');