A Trónok harca 7. évadjának második része még mindig csak felvezet
2017. július 24. írta: Szabinae

A Trónok harca 7. évadjának második része még mindig csak felvezet

Elérkezett a második rész is,de ez sem hozott túl sok meglepetést azoknak, akik látták az előzeteseket. Igazából a Trónok harca eddig az elvárásokat hozza és felvezet.... Bár most több vér és több akció történt, mint az első részben.

hbz-got-index-1-1500657131.jpg

Az egész rész Dragonstone térképtermében egy hatalmas éjszakai viharban történő stratégia megbeszéléssel egy kisebb Varys "tök" szorongatással indul, majd nappal folytatódik Homok Eláriával, a Greyjoyokkal és a Töviskirálynővel. Össztűz alá fogják venni a Lannistereket, és mind Királyvárat, mind Kaszter-hegyet támadni fogják. Közben Melissandre is megérkezik és neki, illetve Tyrionnak köszönhetően nyitnak a Stark-házzal történő egyezség felé a Sárkányok Anyja csapat tagjai. Misandei és Szürke Féreg pedig a tettek mezejére, és egymás pucér testének felfedező útjára léptek... 

Jon Sansa miatt bízik (és mivel nagyon más lehetősége nincs) Tyrionban, plusz Sam sárkányköves levele is megérkezett Deresbe. Finoman szólva is ellenzik az őrült király lányának támogatását, de hát a mások ellen kell az a fránya obszidián, szóval ha menni kell, akkor menni kell. Sansa lesz a ház úrnője. Búcsúajándékként pedig falhoz vágja Havas Jon Kisujjt, hogy hozzá ne merjen érni a testvéréhez... 

Közben kiderül, hogy milyen nagy mértékben terjedt el a Jorah kövesedése (baromira), és Sam miután süket Mester fülekre talált, maga kezdi el kúrálni. Leszedi a melléről a köveket (konkrétan lefilézi). Lehet, hogy szíven szúrja egy sárkányüveg darabbal?

Közben Arya megtudja a pék barátjától, hogy újra a Starkoké Deres, így Királyvár helyett inkább hazafele indul, és közben összefut egy falka farkassal, akiknek a főnöke nem más, mint Nyméria. Annyira nem boldog a viszontlátás (szerintem még morcos a rémfarkas), de legalább nem eszik meg a Starkok sorozatgyilkosát. 

hbz-arya-nymeria-new-1500902766.jpg

Euron Greyjoy pedig letarolja Yara flottáját, foglyul ejti a lányt és mellé Homok Eláriát  + a legkisebb lányát. Szerintem ők hárman lesznek Cercei ajándékai a következő részben.

Bár nem fog sokáig tartani a boldogsága, mert a 3. rész előzetese alapján a következő részben támadják meg a Lannistereket Danyék.

Cercei még mindig azt hiszi, ő a nyertes oldal, ám ezt Jamie nem így látja. Az őrült királynőnek nagyon elmentek már otthonról. 

A halott megkövesedett sárkány koponyát eltaláló nyílpuska pedig szerintem egy repülő, tüzet okádó sárkány trió ellen nem lesz épp a legjobb fegyver, de a bukott mester ezzel áltatja Cerceit ....

A 3. rész előzetes izgalmasnak ígérkezik, és a Reddites forgatókönyv is bejött eddig...

Ti mit szóltok hozzá?

Nekem összességében hiány érzetem volt a második résztől :/

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');