Feminista sikk a Diortól a Párizs Fashion Weeken
2017. szeptember 28. írta: Szabinae

Feminista sikk a Diortól a Párizs Fashion Weeken

Maria Grazia Chiuri kiválóan ötvözte a feminista érzékenységet a Dior nőiességével, és egy dekandens, ízig-vérig franciás kollekcióval rukkolt elő. Nem voltak 10 centis sarkak, hanem viselhető magasságú cipellőket adtak a modellekre, mivel tudják, hogy egy fiatal modern Nők nem szeretik, és nem is szívesen hordanak batár nagy sarkú cipellőket. Plusz nem is tudnak benne menni, és a gerincnek sem tesz olyan jót. 

A 2018-as Dior kollekció minden eleme azt üzeni, hogy legyél Nő, légy gyakorlatias, ám közben nyugodtan lehetsz bohém.

Visszatértek a '70-es évek patchwork mintái, bőrnadrágai, és pulóverei. A ruhák sincsenek túlbonyolítva. Kényelmesek és nem érzi magát feszengve az ember egy ebéd után, hisz ápol és eltakar, miközben dögös.

A Diornál is megjelennek a pöttyök, bár a New York Fashion Week-en bemutatott darabokkal ellentétben itt az apró pöttyök voltak a ruhákon megspékelve időnként egy kis bohém grafikával.

Ezek a darabok pedig mintha a fürdőszoba fal apró mozaik csempéi lennének. Érdekes, de nem mondanám, hogy rossz. Inkább azt, hogy felettébb egyedi megjelenést kölcsönöz:

A teljes kollekció a képre kattintva tekinthető meg a galériában. Láthattok Alíz és Óz birodalmából ruhakölteményeket. Méhecske mintás bodykat muszlin szoknyával és dekandens dögös business szetteket is a bohém elegancia mellett. Egyszerűen gyönyörű! Kattints a képre és gyönyörködj Te is ;)

A táskái pedig találhattok a képre kattintva a galériában mozaik mintásat, metált, neont, lakkot, zászló mintásat és ikeás bevásárló táskát is:

Az idei év DIOR cipellői pedig ők lesznek:

Fotók: Vogue

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');