10 utazós app, amit érdemes letölteni a mobilodra
2017. október 11. írta: Szabinae

10 utazós app, amit érdemes letölteni a mobilodra

utazas.jpg

Következzen pár olyan utazáshoz nélkülözhetetlen app, melyek nemcsak gyorsak, de egyszerűen kezelhetőek is.

Utazás közben elég gyakran használjuk a mobilunkat. Azzal fotózunk, videózunk, örökítjük meg emlékeinket, de a navigáció is sokszor arról megy. 

Bevallom őszintén, én meg lennék lőve sokszor nélküle.

Következzenek azok az appok, melyeket mindenképp érdemes a mobilodon tudnod:

utazasi_app.jpg

HERE

A Nokia térkép alkalmazása, mely offiline is kitűnően működik külföldön. Annyi, hogy mindenképp töltsd le az adott ország térképét hozzá a mobilodra. Tökéletesen tud navigálni vezetés közben is.

Google Maps

Van offline verziója is. Érdemes letölteni az adott területet a mobilunkra utazás előtt. 

TripAdvisor

A legfelkapottabb utazó app. Szálláshelyeket, látnivalókat, és vendéglátó helyeket is kereshetsz rajta különböző szempontok alapján, majd értékelheted. Kell hozzá net.

Google Trips

Hasonló a TripAdvisor-hoz. Itt is listázva vannak a legjobb éttermek, program lehetőségek. Annyi extra van hozzá képest, hogy itt lehetőség van saját útiterv felállítására is, és be lehet importálni mindig utazással kapcsolat információt (repülőjegy, foglalások), és tényleg minden egy helyen megtalálható lesz. Offline is működik.

Skyscanner

Én mindig itt keresek hotelt, illetve repjegyet. Mindig szolgáltatótól behúzza és listázza a találatokat különböző szempontok alapján. A legolcsóbb dátumra is lehet keresni az adott országra, ami valljuk be, egy elég hasznos szolgáltatás.

Spotify

Zene nélkül elég unalmas végig ülni a hosszú repülő utat és a tranzit zóna sem szokott túl sok izgalmat hozni, szóval érdemes letöltened, és elő is fizetned rá, mivel úgy offline is hallgathatod a kedvenc lejátszási listádat több eszközön is.

XE Currently

A legismertebb és legtöbbet használt valuta váltó app a világon folyamatosan frissülő árfolyamokkal. Offline is működik!

Szótár

Biztos, ami biztos alapon mindenképp tölts le egy offline szótárt, mert az mindig jól jön :) Főleg, ha nem angol területre mész. A legtöbb helyi nem beszél idegen nyelvet és tőszavakkal el tudsz legalább velük így aktivitizni.

Reptéri WIFI gyűjtemény

Ha sokat repülsz, és szállsz át, akkor mindenképp hasznos lehet ez az app számodra. Tudom, sok helyen van már nyílt wifi, de jobb biztosra menni. Bővebben ITT írtunk róla.

Google Drive / Onedrive

Mentsd fel mindig a képeidet felhőbe, ha Wifihez érsz, mert nincs is rosszabb, mint amikor elszállnak a képeid a mobilodról...

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');