10 tipp, hogy sikeres üzletasszony legyél!
2017. október 12. írta: Szabinae

10 tipp, hogy sikeres üzletasszony legyél!

Nekünk Nőknek mindig jobban kell figyelnünk a külsőnkre, a megjelenésünkre és a gesztikulációinkra, mint a Férfiaknak. Nem lehetünk túl kedvesek, sem túl nőiesek a munkában, mert akkor nem kezelnek minket munkatársként. Csak csini macaként. Ezen tudatosan kell alakítanunk. Ki kell alakítanunk a Sikeres Nő-t magunkban, aki professzionális, pontos és szakmailag is követendő példa lehet.

uzlet_asszony.jpg

1. Professzionális megjelenés

A legtöbb munkahelyen nincs kikötve, hogy miben menj dolgozni, ám vannak íratlan szabályok, melyeket érdemes betartanod.

Ilyen a letisztult elegancia. Mindig legyen nálad egy csinos cipő, ha partnerekkel mész tárgyalni, és adj a külsődre is. Ne menj slamposan, és ápolatlanul. Törekedj a stílusosságra. Legyen szó elegáns, vagy sportos viseletről. A legfontosabb pedig az, hogy érezd magad komfortosan az outfitedben. Hidd el, látszik, ha feszengsz benne.

2. Szaktudás

Fontos, hogy érts ahhoz, amit csinálsz, mert ez a hosszútávú siker kulcsa. És persze szeresd is, amit csináld, mert ha bele adod szíved lelked a munkába, az meg is fog látszódni az eredményeiden. Fontos, hogy folyamatosan képezd magad.

3. Pontosság

A legnagyobb tiszteletlenség, ha állandóan elkésel. Állítsd korábbra az órádat, mert a notórikus későket senki nem tudja komolyan venni, és valószínűleg elő sem fognak léptetni, hisz ha munkába nem tudsz időben megérkezni, akkor komolyabb pozíciót sem szabad rádbízni.

4. Precizitás

Címkézz, és ne felejts el válaszolni. Saját tapasztalatból tudom, hogy el lehet veszni a levelek káoszában, de ha nem is azonnal, de pár nap után válaszolj az emailekre egy elnézés kéréssel indítva. Ha pedig elolvasol egy levelet, de nem tudsz rá válaszolni, akkor jelöld olvasatlannak és kategorizálj mindent fontosság szerint.

5. Megbízhatóság

Ismerd a határaidat, és hogy mit tudsz elvégezni, és csak azt vállald el. Ne csak ígérgess. Légy megbízható. Olyan, akit nyugodt szívvel ajánlanak egymásnak az emberek.

6. Titoktartás

Az egyik legfontosabb, hogy tudj titkot tartani. Az üzleti életben hamar híre megy annak, aki kotyog, és az ilyet nem szívesen alkalmazzák. Plusz bajba is kerülhetsz vele. Válogasd meg, hogy kivel, mit beszélsz.

7. Választékosság

Bárhol is dolgozz, emberek vesznek körül. Rengeteg emberrel kerülsz kontaktusba, így fontos, hogy választékos legyen a kommunikációd és tudd, hogy minek, mikor van ott a helye.

Ne káromkodj nyilvánosan, és kerüld a szlenget is.

8. Ne bizalmaskodj

Mi Nők hajlamosak vagyunk nagyobb betekintés engedni a magánéletünkre gondolkodás nélkül. Ez hiba. Ne tedd. A versenyszférában minden kicsit kínosabb dolog előnyhöz jutatthatja a másikat. És ezt a ziccert ritkán hagyják ki, főleg ha jobb fizetés, vagy pozíció a tét. A legfontosabb, hogy ne pletykálkodj. Egyrészt nem szép dolog, másrészt kellemetlen szituációba is keveredhetsz miatta.

9. Házinyúlra nem lövünk

Ne kavarodj össze munkatárssal. A Férfiak rosszabbak, mint a falusi öregasszonyok! Mindent megbeszélnek és Te leszel az iroda cédája, aki megvolt már Janinak is. Nem csak a munkahelyeden, de szakmailag sem vet rád túl jó fényt.

10. Social média

Facebookon szerencsére már bele lehet rakni egy csoportba a munkatársaidat, akiket utána kizársz a magánéletedből, és nem látják a faladat, de ha ezt nem csináltad meg, akkor mindenképp kezdj hozzá!

A közösségi média az első, amit a leendő munkaadód, illetve főnököd lecsekkol rólad. Ne legyen tele részeg, ivós posztokkal...

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');