Omlós tökös muffin mentesen
2017. október 13. írta: Szabinae

Omlós tökös muffin mentesen

tokos_muffin_blogozine.jpg

A tavaly nagy sikert arató tökös desszertemet egy kis ráncfelvarrásnak vetettem alá, és most már nem csak glutén-, hanem tojásmentes is lett a kis drága. A süti alapja a sütőtök, ami által a sütemény omlós lesz, és még akár (persze csak ha marad) napokig is pihe-puha marad a tésztája.

A sütőtököt első lépésként meg kell mosni, félbevágni, kibelezni (magtalanítani), és cikkekre vágni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakni kb 70 - 80 percre sütőpapíron.

A recept pedig a következő:

  • 300 g sült tök
  • 2 pépesített banán
  • 100 g növényi vaj
  • 60 g eritrit
  • 170 g Schär Mic C
  • 25 g riszliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2-3 teáskanál fahéj
  • vanília őrlemény

img_20171010_223357.jpg

Elkészítés:

A tököt lefejtjük a héjáról, a banánt pürésítjük aprítógéppel, vagy villával. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, majd az olvasztott állapotban lévő vajat. Összekeverjük, muffin formába rakjuk, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakjuk 25 percre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://blogozine.blog.hu/api/trackback/id/tr8712954347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.