Fantasztikusra sikeredett a Thor: Ragnarök
2017. október 31. írta: Szabinae

Fantasztikusra sikeredett a Thor: Ragnarök

A Marvel Univerzum szőke félistene a harmadik önálló filmjét tudhatja magáénak egy alapos vérfrissítéssel megtoldva. A Deadpool, és a Galaxis őrzői után kiderült, hogy az emberek nagyon is vevők a (kretén) humorra, amire a Dr. Strange-dzsel rá is kontráztak. Szóval a kissé ellaposodott kalapáccsal hadonászó istent is felrázták egy fantasztikus rendezővel, aki híres arról, hogy tökéletesen lavíroz a kreativitásával és elborultságával. Igen, most az új-zélandi Taika Waititi-ről beszélek, aki többek között a Hétköznapi vámpírok rendezői székében is ült már.

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

thor-ragnarok-01.jpg

Most pedig következzen az élménybeszámoló, szóval csak azok olvassanak tovább, akik szeretik a spoilert!

Szeretném leszögezni, hogy a film több, mint két órás, és érdemes kivárni a stáblista végét, mivel van kettő!! ráadás is. Szóval mindenképp menj el pisilni a mozi előtt és ne igyál a film feléig, vagy a hólyagod elég fájdalmas állapotba fog kerülni 2,5 óra után.

Mint tudjátok, egyszerűen imádom a Marvel filmeket, sorozatokat, így persze a Thort is, bár kétségtelenül az asgardi isten filmek voltak a legkevésbé ütősek a Marvel Univerzumban. Kijelenthetjük, hogy a legérdektelenebb karaktere volt, és csak a csinos szexi teste miatt rajongtak érte a nők. És az egyetlen fegyvere a pörölye volt, amit lóbált jobbra-balra. Szerencsére ez a "probléma" rövid idő alatt megoldódik, ugyanis Hela összetöri 5mp alatt, így megfosztva a Mennydörgések Istenét a fegyverétől, így pedig elindítva azon az úton, hogy meglelje az igazi erejét.

thor-ragnarok-chris-hemsworth.jpg

A Thor: Raganarök két évvel Sokovia után játszódik, és a végtelen köveket kutató Thort mutatja be feljavított, deadpoolosított személyiséggel. Már az első 5 percben elkezd kifejezetten jól szórakozni az ember. Voltaképpen a film a Polgárháború asgardi verziója kicsit galaxis őrzősítve. Nekem nagyon tetszik, ha pedig az első 5 perc után is unatkozol, akkor menj el én kicsi pónit nézni.

Kiderül, hogy a csínytevések ura mégsem halt meg, sőt, Odinként tengeti királyi napjait Asgardban. Találkoznak Dr. Strange-dzsel miközben keresik az apjukat, aki sajnos hamar meg is hal. Ezzel pedig kiszabadul a halál istennője, Hela, aki Loki és Thor büntibe küldött nővérkéje.

Az egész sztorit nem mondom el, elég legyen annyi, hogy a világ megmenekül hála a pindúrpandúroknak BosszúVágyók csapatának. Igen jól olvastátok: BosszúVágyók. Bár tény, hogy Asgard elpusztul, de a többi világnak nem esik baja... :) 

A Sakaar egy színes, féreglyukakkal teli szeméttelep, melyet a mézesmázos nárcisztikus nagymester irányít és rabszolga gladiátor viadalokat tart.

thor-ragnarok-12.jpg

Az bajnoka pedig nem más, mint Hulk, aki mint később megtudjuk 2 éve nem változott vissza emberi mivoltába, így megtanult valamennyire kommunikálni is. Kifejezetten szerethető óriás bébit kaptunk így. :)

thor-ragnarok-04.jpg

A karakterek szerintem nem lettek rosszak. Minden szereplő hozta azt, amire íródott, és lehetett látni a miérteket. Számomra például még Hela is kifejezetten szerethető, és érthető "gonosz", hisz nem az ő hibája, hogy hobbija a gyilkolás. Apuci használta a születése óta gyilkolásra és kínzásra. Az ő segítségével fojtotta vérbe az ellenségeket és alapozta meg Asgard gazdagságát. Amikor pedig folytatta volna, apuci bezárta. Én is pipa lennék a helyében. Odin a hazugságok mestere volt. 

A Valkűr pedig teljesen érthető okokból lett alkesz, én is a pohár fenekére néznék állandó jelleggel, ha a szemem láttára mészárolnák le az egész csapatomat, a társaimat egy családi viszály miatt, amit utána le is tagadtak, és elfedtek. 

Szó mi szó, kifejezetten szórakoztató mozira sikeredett a Thor: Ragnarök. Sőt! Ki merem jelenteni, hogy a legjobb Thor film, ami eddig készült. Mindenképpen nézd meg!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');