20 pont, amit mindenképp csekkolj végig babakocsi vásárlás előtt
2018. január 06. írta: Szabinae

20 pont, amit mindenképp csekkolj végig babakocsi vásárlás előtt

Így télen még inkább előtérbe kerül a babakocsival való közlekedés. Már maga az nagy feladatnak számít, hogy a baba és a mama elinduljon millió egy réteggel otthonról, de még a nyálkás, esős idő rá is tud erre tenni pár lapáttal. A tökéletes babakocsi pedig nem kicsit tudja megkönnyíteni a szülő életét, hiszen a legtöbbször egyedül közlekedik az anyuka a városban a gyerkőccel. Egyedül BKV-zik, egyedül vásárol és jár orvoshoz a babával. Ez pedig nem kis "meló".

judit_es_viktor_11.jpeg

A babakocsi vásárláshoz emiatt összegyűjtöttünk pár alapvető szempontot, ami megkönnyítheti a szülők döntését:

  1. Könnyen össze lehessen csukni, és ki lehessen nyitni
  2. Legyen könnyen irányítható, hogy akár fél kézzel is tudjuk tolni 
  3. Legyen könnyű, hogy egyedül is elbírjuk, és meg tudjuk emelni, ha szükséges 
  4. Legyen a babaverda variálható és tudjuk dönteni az ülést tetszőlegesen
  5. Foglaljon kevés helyet, hogy a csomagtartóban, a buszon, a villamoson, és az üzletekben is könnyen elférjen
  6. Legyen jó a lengéscsillapítása, hiszen nem éppen a sima padkákról vagyunk híresek és ha éppen elaludt a gyerek és mi erőteljesen érkezünk le a rugózás hiánya miatt, akkor az esetek többségében felébred a törpe és üvölt....
  7. Legyenek nagy kerekei, hogy mindenféle terepen át tudjunk vele menni zökkenőmentesen
  8. A kerekeket lehessen bolygósítani, mivel ez által könnyen és egyszerűen irányítható a kocsi
  9. Fontos, hogy megbízható, és könnyen elérhető fékrendszere legyen
  10. Egyszerűen meg lehessen fordítani az ülés irányát
  11. Ne ázzon be a kisebb esőtől / hótól a babakocsi
  12. Legyen hozzá lábzsák, és lehessen bele melegítő betétet rakni
  13. Legyen egyszerű ráapplikálni a pelenkázótáskát, de a legjobb, ha jár már alapból is hozzá
  14. Lehessen az aljába is pakolni, mivel az alsó táskának hasznát vehetjük a bevásárlásnál
  15. Könnyen takarítható legyen, mivel a gyerekek buknak és azt takarítani kell. Annál pedig kevés kellemetlenebb dolog van, ha nem tudjunk kitakarítani az anyagból a "hányásfoltot".
  16. Ne legyen horror áron, hisz manapság már nem tízezrekről, hanem többszázezer forintról beszélünk
  17. Legyen belül jó a kialakítása, és ne legyen túl kemény a háttámla
  18. Az anyag minősége sem mindegy, hisz nem csak a takaríthatóság szempontjából fontos, hanem a gyerek közérzete miatt is, hisz ha szúrja, dörzsöli, akkor nem fogja szeretni (üvölteni fog benne)
  19. Legyen teljesen előredönthető a naptető, hogy nyáron a naptól, télen pedig az időjárás viszontagságaitól meg tudja védeni a babát
  20. Lehetőleg legyen rajta megfelelő UV védelemmel rendelkező naptető, hogy nyáron ne kapjon napszúrást a baba

A megfizethetőséget sokan összekeverik az olcsósággal, ám a kettő között óriási különbség van, hisz teljesen más a lengéscsillapítása, az anyaga a különböző árkategóriájú daraboknak.

Ezzel nem azt mondom, hogy költsünk fél milliót egy babakocsira, hanem hogy nézzünk körül, és ne a legfancybb darabot válasszunk, csak hogy menőzhessünk vele az instán, hanem legyen ár-érték arányos a választott darab.

Viszont fontos tudni, hogy nem attól lesz jobb egy babakocsi, ha minél többe kerül. És nem az a legjobb babakocsi, amivel tele van a közösségi média.

A mostani darabot Judittal teszteltük terepen a 10 hónapos Viktorral együtt, aki egy igazi pasi és megmondja, ha valami nem tetszik neki. 

A kis hercegfiúnak nemsokára érkezik a kistestvére, mivel Judit a 3. trimeszterben van, így a babakocsival egyszerűen való közlekedés kiemelt fontosságú számára, mivel jelenleg a hordozó nem megoldható, a csöppség pedig még nem tud járni.

Ebben az esetben fontos volt, hogy minél egyszerűbben tudjunk a városban közlekedni, hisz 7 hónapos terhesen nem éppen egyszerű egy minipasival az élet, és a babakocsis közlekedést még megnehezíti a pocink is.

Sétáltunk járdán, magas padkákon, terepen füvön, díszkövön, és a meseszép babaverdánk könnyen átsiklott mindenhol anélkül, hogy kirázta volna a gyerekből a tegnapot is. Élvezte a rugózást, mi pedig a könnyen irányíthatóságot.

A kerekeknek plusz pont, mivel nem csak hogy hatalmasok, de még bolygosíthatóak is, amivel még könnyebben lehet irányítani. Ezen kívül bármilyen keménységűre fel lehet őket fújni, ami által meg se kottyan neki az egyenletlen, vagy akár a homokos talaj sem. A gyerekek pedig imádják rugózást :)

A váz pedig hiperkönnyű, és egyedül is könnyen emelhető (gyerekestül is) és egyszerűen, egy mozdulattal teljesen összecsukható. Szóval ahhoz képest, hogy mennyire masszív, stabil kocsiról beszélünk, egy könnyű járgányt kaptunk, amit egyedül is pakolászhatunk. A fékrendszer is nagyon tetszett, mert stabil, és egy mozdulattal le lehetett fékezni az egész kocsit, ami egy lejtősebb talajon az egyik legfontosabb szempont.

Ami még nagyon tetszett a kocsiban az az, hogy egyszerűen gyönyörű és nagyon jó a kialakítása is. Nem túl kemény a háttámla, vannak hozzá kiegészítők is, amivel legalább 20-30 ezret lehet spórolni, mivel egy normálisabb mamatáska drága mulatság. 

judit_es_viktor_08.jpeg

A barna/bézs szín pedig egyszerűen álomszép. A mamatáska pedig önállóan is használható, mivel hátizsákként is használható a rajta található pántok által. Belül pedig speciálisan kialakított fakkokkal van felosztva, ami megkönnyíti a pakolást (és a dolgok megtalálását is).

Alul is található egy táska, ami teljesen fedett, becipzározható, tehát megvédi az alul található dolgokat is a víztől és az esetleges eltulajdonítástól is.

Mi csak a sportrésszel mászkáltunk, mivel Viktor nem szeret már kimaradni semmiből és imád nézelődni. Egy mozdulattal lehet állítani az ülésszöget és közösen megtalálni a tökéleteset, hogy mindent láthasson és élvezze a kocsikázást is a csöppség.

judit_es_viktor_01.jpeg

Szóval jelentjük az Anex Bézs babakocsit szeretjük, mivel elfogadható az ára (229.500 Ft), könnyen irányítható és egy olyan többfunkciós 3in1 babakocsit, 3 felcsatolható résszel ( támlájú mózeskosár, az állítható támlájú sportrész és az autósülés), lábzsákkal és mamatáskával, aminek egyszerűen zseniális a kialakítása. Mama-baba barát, szép, de nem az a fancy és használhatatlan, hanem abszolút szimpatikus, illetve praktikus darab.

judit_es_viktor_07.jpeg

Képek: Szabina /Én/

Modellek: Simon Judit & Viktor

Babakocsi: Anex

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');