Ezért menj télen wellneszelni!
2018. január 15. írta: Szabinae

Ezért menj télen wellneszelni!

Az igazi wellness szezonja télen van. Ilyenkor jól esik a hideg/fagyos mindennapokból a melegvizbe csobbanni, és kikapcsolni. A wellness télen-nyáron egy közkedvelt kikapcsolási forma, lehet ez hűs úszómedencés, meleg termál vizes, lazító jakuzzis, illetve élménymedencés is. És még nem esett szó a szaunákról, és a gőzről.

Ebben posztban nem csak a wellness előnyeit fogom kiemelni, hanem kedvezményes wellness lehetőségeket is mutatok nektek.

massage-2768832_1920.jpg

KIKAPCSOL

Itt szó szerint értem a kikapcsolást. Kapcsold ki a mobiltelefont, a számítógépet és menj el lazulni a wellness részlegre. Iratkozz fel egy masszázsra, ülj be egy szaunába / gőzbe és engedd el magad. Töltődj fel. 

MÉREGTELENÍT

A masszázs, illetve a szauna / gőz szeánsz is méregteleníti a testedet, illetve teljes mértékben el is tud lazítani, ami a mindennapok hajtásában igazi felüdülés lehet.

Az idegrendszerünk lecsillapítására is tökéletes megoldás a masszázs, hisz szó szerint ki tudjuk vele kapcsolni az agyat és le tudjuk nyugtatni a szervezetünket.

FELTÖLT

Mind fizikailag, mind lelkileg feltöltő lehet egy wellness hétvége. Néha szükséges egy kis kikapcsolás ahhoz, hogy újult erővel tudjunk nekilátni a feladatoknak. Sokszor nem könnyű télen kimozdulni otthonról, mivel nincs meg hozzá a kellő kedv, ám MUSZÁJ, mert enélkül akár ki is éghetsz. Időnként muszáj kikapcsolnod, és kimozdulnod.

GYÓGYÍT

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy földrajzilag egy gyógyvíz szempontjától rendkívül előnyös adottságokkal rendelkezünk. Rengeteg fajta gyógyvízzel rendelkezünk, és a legtöbb wellness hotel / élményközpont rendelkezik gyógyvizes medencével. 

GYÓGYVIZES WELLNESS HOTELEK

HAJDÚSZOBOSZLÓ

A jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. A különböző mozgásszervi, kopásos és degeneratív betegségektől szenvedőknek ajánlott elsősorban. Ezen kívül a  jódos , brómos gyógyvíz csökkenti a húgysav- és a vércukorszintet, kezeli a pikkelysömört és a kéz-láb izületi betegségeit. Szóval sokrétű problémára használható.

Hotel Aurum ****

A Hotel Aurum gyógyászati részlegén állandó orvosi felügyelet mellett, TB által támogatott gyógykezeléseket lehet igénybe venni, de a wellness sziget is kellemes kikapcsolódást jelent minden vendég számára. A szálloda medencéi a Hungarospa hajdúszoboszló gyógyfürdő vízével vannak feltöltve.

( 3 nap, 2 éjszaka, 2 fő részére - 47900 Ft )

Martfű

A kirándulni vágyók mekkája. A Tiszta parti kisvárosban a gyógyvizes feltöltődés mellett lehet sétálni a folyóparton,illetve biciklizni / kirándulni a Tájvédelmi körzetben.

A gyógyvíz itt hidrogénkarbonátos, nátriumkloridos, jódos, brómos, fluoridos, ami tökéletes a mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások (arthritis, arthrosis), a csontrendszer és gerincoszlop betegségei esetén. Ezen kívül bevált módszer ínhüvelygyulladás, idült izomfájdalmak utókezeléseknél: porckorongsérv műtét után, egyéb műtétek, sérülések, betegségek után, illetve a nőgyógyászati panaszokra is jó.

Termálhotel Martfű***superior

Korlátlan wellness és gyógyfürdő használattal, sóbarlanggal barátságos környezet, ami közvetlen összeköttetésben van a fürdővel, a konferencia és wellness központtal, gyógyászati részleggel, így bármi könnyen elérhető. A wellness mellett különböző gyógykezelések (oepre is) igénybevehetőek.

( 3 nap, 2 éjszaka, 2 fő részére - 44000 Ft )

Cserkeszőlő

A cserkeszőlői gyógyvíz konyhasós, jódos, brómos, nátrium kloridos. Kiválóan alkalmazható mozgásszervi, és nőgyógyászati betegségek (gyulladások, illetve akár meddőség) esetén.

A cserkeszőlői termálvíz továbbá ajánlott klimax és menstruációs zavarok esetében, prosztatagyulladás, emésztőrendszer gyulladásos megbetegedéseiben, az epe és hasnyálmirigy működés fokozására ajánlott. A jódos , brómos gyógyvíz csökkenti a húgysav- és a vércukorszintet, kezeli a pikkelysömört és a kéz-láb izületi betegségeit. Elsősorban mozgásszervi, krónikus degeneratív gerinc és ízületi betegségek, csontritkulás, ortopédiai műtétek, balesetek utáni rehabilitáció esetén jótékony hatással bír

Aqua-spa Wellness Hotel

Pihenés és kikapcsolódás közvetlen spa eléréssel :)

( 3 nap, 2 éjszaka, 2 fő részére - 32900 Ft )

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');