Modernkori hercegnő-, és pucérruhák Elie Saab-tól
2018. január 25. írta: Szabinae

Modernkori hercegnő-, és pucérruhák Elie Saab-tól

Elie Saab libanoni tervező évről-évre lenyűgöz minket a hercegnős, királylányos ruhakölteményeivel. Nála minden egyes darab olyan, mintha egy Disney hercegnő elevenedett volna meg a tervezői asztalán. Pontosabban szólva egy Disney hercegnő sereg.

A mesés ruhakölteményből ugyanis idén sincs hiány. A tervezőtől megszokott rafinált vonalvezetés, szexi, ám elegáns megoldások jellemzik a mostani kollekciót is. Nincs hiány a hímzésből, a gazdag díszítésből sem, melyek az Elie Saab kreációk védjegyének számítanak.

A 2018-as kollekciót a 20'-as évek, pontosabban szólva a Nagy Gatsby-beli idők ihlették. Ám nem csak a stílus, hanem a kor nőinek miliője / attitűdje is inspirálóan hatott rá. 

A  show minden egyes ruhakölteménye flitterekkel vagy hímzéssel volt tele, időnként tollas mandzsettával kiegészítve.

Az egyik ilyen csoda pedig nem kevesebb, mint 500 munkaóra alatt készült el. Ez 4000 kézzel készült hímzést, és 5000 különböző kristályt jelent 12 ember által 3 hónap alatt elkészítve. Hihetetlen igaz?

A geometrikus Art Deco motívummal díszített kreáció ezüst flitterekkel, kristályokkal és mikroszkopikus gyöngyökkel egy két lábon járó ékszer hatását keltette.

Szóval a lélegzetelállító megjelenésben idén sem volt hiány Elie Saab-nál.

A képre kattintva tudsz gyönyörködni a csodaruhákban:

A ruhaköltemények többségét idén is mély dekoltázsokkal látta el, vagy magasan sliccelte, hogy az arisztokratikus királynős megjelenést csábossá tegye. Mondhatjuk, hogy a terve sikeres volt, hisz Elie Saab ruhái a dögös királylányok alapdarabjának számítanak.

 Képek: Elie Saab

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');