Zuhair Murad, a hercegnős ruhák koronázatlan királya
2018. február 07. írta: Szabinae

Zuhair Murad, a hercegnős ruhák koronázatlan királya

Zuhair Murad és Elie Saab kollekciói számomra évről-évre a romantikus hercegnők outfitjeinek végtelenített lelőhelyei. Egyszerűen zseniális tervezők. Imádom nézegetni a képeket és a videókat a bemutatókról. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Így úgy gondoltam, hogy bemutatom nektek a libanoni származású tervező 2018-as munkásságát is egy kis életrajzzal vegyítve. 

Zuhair Murad szezonról szezonra megörvendeztet minket a dögös partiszettjeivel és hercegnős outfitjeivel. Olyan sztárok öltik magukra a kreációkat, mint Blake Lively, Taylor Swift, Beyoncé, vagy Jennifer Lopez. 

Sokan azzal vádolják, hogy nem tud újítani, és a bevált sémákat alkalmazza évről-évre. Ebben van igazság, hisz attól, hogy új szezon van, a stílusa ugyanaz marad a tervezőnek, csak mindig visz bele valami újat, valami merészet. Nem ugyanolyan két ruhakölteménye, és felismerhető messziről, ha valakin egy Zuhair Murad darab van. A kollekciót pedig erős, magabiztos, magas Nőkre tervezi, akik imádják a feltűnő díszítésetek és az elegánsan szexi viseletet.

Zuhair egy maronita családban született Bejrútban. Röviddel a középiskola után Bejrutból Párizsba költözött, ahol  diplomát szerzett (divattervezésből), majd megnyitotta 1997-ben Bejrútban az első üzletét. 

1999-ben az Alta Roma Fashion Week-ben debütált nemzetközi szinten a tervező, és azóta csak szárnyal felfelé. Időközben két butikot is nyitott: Az egyiket Bejrútban a Charles Helou Avenue-on,  a másikat pedig Párizsban a Rue Francois 1er-en. Van egy bemutatóterme is Milánóban a Via Borgogna-nál.

Elie Saabhoz hasonlóan libbenő, sliccelt és érzéki ruhakölteményeket tervez. Nagyon hasonló a két tervező munkássága. Elie Saab visszafogottabb szerintem, Zuhair Murad pedig dögösebb. De ez szubjektív vélemény.

Mutatom nektek az idei év ready-to-wear és bridal kollekcióit.

Kattintsatok a kezdő képekre és lapozzátok végig a galériát. Jó nézelődést :)

READY-TO-WEAR

PRE FALL 2018

Meglehetősek eklektikusra sikeredett a pre fall kollekció, amely az edward-i korszaktól egészen a hetvenes évekig merített ihletett. Ami pedig összeköti ezt a két időszakot a női jogok erősödése, és a nők jogaiért való küzdelem.

HAUTE COUTURE

BRIDAL



süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');