10+1 dolog, amit csak hosszú hajú nők érthetnek!
2018. február 25. írta: Szabinae

10+1 dolog, amit csak hosszú hajú nők érthetnek!

A hosszú haj gyönyörű, és rengeteg törődést igényel. Mindenkié másképpen működik, és ez függ a hajszál vastagságától, minőségétől, a haj mennyiségétől, illetve haj hosszúságától is. Az sem mindegy, hogy alapjáraton egyenes, vagy hullámos-e az ember haja.

Aki már látta valaha az instámat, vagy bármelyik outfit bejegyzésemet, az tudhatja, hogy kétlábon járó hajasbaba vagyok. Rengeteg hajam van, ami gyorsan nő, és nagyon hosszú. Nem igazán lehet vele sok mindent kezdeni, mert önálló akarata van. Hullámosnak is akkor hullámos, ha előtte két napig be van fonva és nedvesen fontam be. Szóval nem egyszerű vele a dolgom. A hajmosásról és az akörüli macerát még nem is említettem :D

panamy.jpg

Fotó: Panamy, Ruha: Sármán Nóra

Mindenki imádja, én pedig sokszor azt kívánom, hogy megint rövid legyen, de aztán sajnálom levágni, mert rövidebben még kezelhetetlenebb a hajam, mint most.

Ebből kiindulva pedig összeszedtem pár dolgot, ami idegesít a hajamban, és ha nektek is hosszú hajatok van, tuti ismerős lesz 1 - 2 pont :)

  • Ha nem fonod be éjszakára, akkor nem csak olyan gubancok képződnek benne, amiket nagyjából csak ollóval lehet kiszedni, de még meg is fojt félig, vagy rákönyökölsz/fekszel és arra kelsz, hogy a saját hajad fogságába estél.
  • Hajmosás: Külön tortúra. Alsó hangon is legalább 1 órás művelet: 2 mosás, 1 balzsam és öblítés. Amikor már közeledik a hajmosás időpontja, akkor inkább összefogod, és copfosan mászkálsz napokig, csakhogy ne kelljen megmosnod.rapunzel-neu-verfohnt-85962.gif
  • Fáj a hajad. Ez egy létező fogalom. Amikor már olyan állapotban a hajad, hogy meg kéne mosnod, de inkább felkötöd. A hosszú és sok hajú lányok fájdalma.
  • Izzad a hajad: Nyáron, edzés közben nincs is undorítóbb érzés, mint amikor a fejeden végigfolyik az izzadtság és "bepálik" a fejbőröd.
  • Hajszárítás: Ha a hajmosásba nem fájdult meg a karizmod, akkor a hajszárítás végtelenített perceibe biztos, hogy belefog. 
  • Fésülködés: A legtöbb fésű egyszerűen nem alkalmas a sok haj megfésülésére. Nekem egyedül a Tangle Teezer hajkefe vált be. Azzal ki tudom bontani a makrancoskát :)giphy_2_1.gif
  • Mindenhol csak a hajad van. Olyan vagy, mint egy macska, mindenhol és mindenen random szálak néznek veled farkasszemet. A frissen mosott bugyijaidtól kezdve az ágyig hajszálakat találsz, és húzol ki random helyekről.
  • Szeles időben, evés előtt mindenképp össze kell fognod a hajadat, különben a szádba megy, belelóg valamibe (leves -.- ) vagy egyéb kreatív módon kerül érdekes helyekre.
  • Hajgumi manók: Létező lények a gubanc álom manókkal egyetemben. Millióegy hajgumid és csatod van, de sosem találsz egyet sem.
  • Beleakad mindenbe: Kezdve a párnahuzattól a kabátig és a táskáig. Tuti valamibe bele fog akadni és csillagokat fogsz tőle látni.
  • Mindig megfogadod, hogy megszabadulsz a hajadtól, mert egyszerűen nem lehet vele mit kezdeni, de aztán az utolsó pillanatban meggondolod magad, mert akkor még inkább kevésbé tudnál vele mit kezdeni... Vagy a párod bejelenti, hogy szerinte milyen szexi...

giphy_4.gif

     

     

    süti beállítások módosítása
    r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');