Így használd az Instagram Sztorit!
2018. március 27. írta: Szabinae

Így használd az Instagram Sztorit!

Az Instagram Sztori számtalan lehetőset rejt magában és sokkal jobb eszközként is lehet használni, mint magát a posztot. Ennek oka nem másban keresendő, mint az alkalmazás algoritmusában. Igaz, ez sem kronológiai sorrendű, viszont magától tovább megy, és nem kell görgetni sem. 

A Snapchattől elcsent / koppintott funkció nagyon bevált, ugyanis, mint ahogy az az Instagram kutatásából is kiderül, a felhasználók sokkal több időt töltenek azóta az applikáció felületén.

26_12_instagram-pari.jpg

A kutatásból még a következők derültek ki:

  • A 25 év alatti felhasználók naponta több, mint 32 percet tölteni az alkalmazáson belül
  • A 25 éves feletti felhasználók több, mint 24 percet
  • A márkák 50%-a használja már az Instagram Sztorit és kb minden ötödik sztorira kapnak 1 direkt üzenetet is. Ez pedig szép arány.
  • A legfelkapottabb geotagek a következők: Jakarta, Indonézia | São Paulo, Brazília | New York, NY | London, UK | Madrid, Spanyolország
  • A legfelkapottabb sztori hashtagek: #GOODMORNING #WORK #GOODNIGHT #MOOD #HAPPYBIRTHDAY #TBT #LOVE #HOME #BOMDIA (halihó /jó reggelt portugálul) #RELAX
  • A legfelkapottabb matricák: Helymeghatározás / Geotag,  Óra, “Like”, Hashtag, Időjárás
  • A legfelkapottabb cuki snap filterek: Kutya fülek, alvós maszk, nyuszi fülek, darthos szivecskés, koala füles

A sztorit tehát érdemes használni, mivel mind a hashtagekkel, mind a geotagekkel több emberhez tudod eljuttatni az üzenetedet.

Megoszthatsz:

  • Szavazást
  • Előtte-utána képet
  • Kulisszatitkokat - Így készült képeket, és videókat
  • Kuponkódokat / egyedi kedvezményre jogosító kedvezményeket
  • Belinkelhetsz oda bármit amennyiben több mint 10.000 követővel rendelkező üzleti profilod van. Pl.: új blogbejegyzés vagy vlog
  • Mini videókat, amikben mesélsz

ÍGY TUDOD HASZNÁLNI

Az Instagram kezdőoldalán látsz a bal felső sarokban egy plusz majd később egy kamera jelet (ha már aznap töltöttél fel sztorit). Arra kell kattintani és vagy csinálsz egy videót, vagy képet vele, amit feltöltesz, vagy pedig felhúzod a kijelzőt és feltöltesz egy régebbi képet. Amennyiben ez több, mint 24 órája készült, abban az esetben lesz rajta egy dátum is, de azt egy elegáns mozdulattal a kukába rakhatod.

Ha pedig oldalra húzod a kijelzőt, akkor különböző filterekkel tudod feldobni a sztoridat.

A jobb felső sarokban pedig rá tudsz kattintani az Aa-ra, amivel szöveget hozhatsz létre és annak a stílusát is tudod módosítani (azt középen fent a betűre kattintva). Ezen kívül a szöveg színét is módosíthatod az alsó színskálát használva (arrébb tudod azt is is húzni egy oldalra húzó mozdulattal).

A ceruza ikonra kattintva rajzolhatsz vagy akár satírozhatsz hátteret is a szövegednek.

A kapocs jelnél url-t illethetsz be (csak több mint 10.000 követővel rendelkező üzleti profillal).

A matrica jelnél pedig időjárást, időt, geotaget, matricát és emojikat illeszthetsz a képre.

insta_sztori_blogozine_1.png

Egy-egy megosztott tartalmat utólag is le tudsz menteni a bal alsó sarokban lévő három pöttyre kattintva, ahol mentheted vagy törölheted, megoszthatod bejegyzésként, vagy pedig elküldheted valakinek.

insta_sztori_blogozine_4.png

24 óra után a posztolt tartalmad megsemmisül.

Amint feltöltötted a képet be tudod rakni Fókuszba a szivecskére kattintva a jobb alsó sarokban, amit el tudsz nevezni különböző neveken.

insta_sztori_blogozine_3.png

Használhatsz sablonokat is, melyekkel kommunikálhatsz a követőiddel, és kedveskedhetsz másokkal is. Nekem pl. Ilyen sablonjaim vannak.

Az adatlapomra kattintva eléred a többit is a SABLON menüpont alatt ITT. Kattints rá, tartsd lenyomva az ujjad és csinálj róla egy képernyőfotót / screenshotot.

Remélem hasznos volt a bejegyzés számodra. Ha elakadsz bárhol, nyugodtan kérdezz :)

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Érdekelhet még:

Így védd meg a hackerektől az Instagram profilodat! KAPCSOLD BE ÉS VÉDD MEG!

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');