Léleksimogató Disney mese született!
2016. november 28. írta: Szabinae

Léleksimogató Disney mese született!

moana_um_mar_de_aventuras.jpg

A Disney mesékről nekem Ariel, a Disney szép ruhás hercegnők, Mickey egér és társai jutnak eszembe elsősorban.

Ám a  Frozen/Jégvarázs Elza & Anna párosával viszont egy új korszakba léptek a női főhősök.

A Disney hercegnők önállóak lettek, akinek nem kell a megoldó férfi, akinek sóhajtozhatnak, hogy ójajjoldmeghelyettemteizmossármosférfiagondomat...

A Vaiana viszont ezen is túlment. Ő nem hercegnő, hanem a törzsfőnök lánya. Nem szereles, nem akar férjhez menni se. Egyszóval nincs benne felesleges szerelmi szál. Sőt! Igazából minden magáról Vaianaról szól! Láthatjunk felnőni cuki totyogós babából kislánnyá, majd végül vezetővé.

1280-moana-baby-moana-still_gdta.jpg

A legviccesebb a sztoriban az, hogy voltaképp egy egocentrikus idióta férfi hibáját kell kijavítania, aki 1000 év alatt sem látta be, hogy ezt bizony elszúrta. A kis göndör Pocahontas vezeti rá, hogy Te minden vagy csak nem hős már. Elszúrtad és Te hoztad a világra a pusztulást.

moana_vaiana_screenshot_20160915182414_1_original_1150x645_cover.jpg

Ha a hangulatát kéne elemeznem, azt mondanám rá, hogy Kubo-s.

Kedves, aranyos mese a szeretetről, a bátorságról és a múlandóságról.

Láthatunk benne halált, reinkarnációt és az emlékek ereje is megelevenedik.

Van benne fukszgyűjtögető rák, harcos kókuszdióklán, furcsa (idióta) kakas és persze az ősanya, akit meglopott a Herkules/A Szikla imitátor nagyranőtt gőgös gyerek Maori.

moana-image-tamatoa.jpg

Léleksimogató Disney mese született. Mosolyogva ültem végig az egészet. :)

A maori mondavilágból táplálkozó Vaiana felépítésében és jellemeiben némileg talán kicsit kiszámítható, de gyönyörű az ének, a látvány és mindenki tud azonosulni a figurával. Én nagyon jól szórakoztam rajta :D

 

tumblr_o8o5rrxmvg1vwe0iho2_500.gif

De nem akarok jobban spoilerezni. Nézzétek meg gyerekkel, vagy anélkül, mert érdemes. Nekem nagyon tetszett. Az elején van egy cuki pár perces szösszenet, ami megalapozza a hangulatat, de a stáblistát is érdemes végig várni, mert lesz egy Arielre utalaló jelenet részlet ;)

 

Jó mozizást :*