SOHA ne fuss így!
2017. április 19. írta: Szabinae

SOHA ne fuss így!

A tökéletes testért igenis szenvedni kell, mivel nem mindenki születik tökéletes Barbie babának. Sajnos.

Én sem tartozok közéjük. Mióta az eszemet tudom aktívan sportoltam (kivéve az elmúlt kb 10 évet). Atlétikáztam, futottam, úsztam, kosaraztam és még fociztam is. Szóval mindent, ami mozgás.

Szerencsém volt, mert ahogy iskolába kerültem, rögtön a keze alá kerültem a tesi tanárnak, aki megtanította, hogy kell helyen futni és hogy mire kell nagyon figyelnem, ha nem akarok sérülni. Sajnos ezt sok embernek nem sikerült elsajátítani, de erről majd később szót is ejtünk.

A sportos előélet máig meglátszik a testalkatomon és a mozdulataimon, de ez a 10 év rendszeres sportmentesség nyomott hagyott rajtam is, úgyhogy újra kezdtem az edzést. Apró lépésekben persze, amire a legjobb a futás és a megfelelő étkezés.

Viccen kívül. A kaja sokban befolyásolja, hogy hogyan is nézel ki.

Szóval visszatérve a futásra, szinte állandóan szörnyülködök azon, hogy ki hogy képes futni. Többet ártanak vele, mint használnak, mivel ROSSZUL futnak.

rossz_futas.jpg

Igen jól olvastad: rosszul futnak. Igen, létezik az ilyen. Pont erről beszélgettem Katus Attilával is pár hete, hogy rengetegen nem tudnak jól futni. És most nem a levegővételről és a trendi kiegészítőkről beszélek, hanem a technikáról.

Hogyan NE fuss:

  • NE fuss bemelegítés nélkül és mindig nyújts le utána
  • NE fuss görnyedten
  • NE fuss papucsban
  • NE fuss szandálban
  • NE fuss pamutban. A pamut magába szívja az izzadtságot és nem szárad gyorsan. Könnyen megfázhatsz! Vannak erre a célra kifejlesztett DRYFIT cuccok!
  • NE fuss megfelelő sportmelltartó nélkül. Baromi fájdalmas úgy. (persze ezt csak a Nőkre értem)
  • NE fuss szar cipőben. Válassz a talajnak és a lábadnak megfelelő cipőt!
  • NE fuss, ha épp előtte ettél, mert jobb esetben is hányni fogsz. Edzés előtt másfél órával csak valami könnyűt és energiában gazdagot szabad enni. Például én fehérjével tuningolt banánturmixot iszok, ami azért is jó, mert a fehérjének hála a zsírt égetem, nem pedig az izmot. (edzés előtt csak kifejezetten telítettség érzés miatt iszok fehérjét. A nagyobb adagot edzés után kell bevinni a regenerálás miatt!). Mindig igyál fehérjét, mert a szervezetednek szüksége van rá.
  • NE fuss folyadék nélkül. Vannak ilyen cuki mini babavizek. Egy-egy a két kézbe és irány a pálya!

 homer_running.jpg

Valamint amit még fontosnak érzek, megindokolni azt, hogy miért ROSSZ, ha ROSSZUL futsz.

Kialakulhat többek között porckorong kopás, a szalagszakadás, térd problémák, váll izületi kopás, csigolya kopás, és deformáció (rossz póz), illetve akár sérv is (ennek az esélyét növelheted nem megfelelő tápanyag bevitellel).

Komolyan! Olyan leszel, mint egy nyanyóka, ha nem vigyázol! Ne legyél Homér Simpson!

FUSS HELYESEN!

A következő bejegyzésben a helyes futási, illetve nyújtási technikákról fog szó esni ;)

Ha hasznosnak találtad a cikket nyomj egy lájkot és kövess minket Facebookon is!

 

Ez is érdekelhet:

Ízig-vérig csajos edzőtábor? Igen!

Olajos női testek? Szexi mozgás?

Pucér csajok mutatják meg, miért érdemes edzeni!

Aleska megmutatja, hogy kell nyújtani. Így lesz szép terpeszed!

Csigolyasérüléssel a mindennapokon

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');