Ezek a világ legromantikusabb helyei a NatGeo szerint
2017. május 27. írta: Szabinae

Ezek a világ legromantikusabb helyei a NatGeo szerint

Vannak helyek, ahova mindenképp legalább egyszer el kell jutnia az embernek. A romantikus sétákat, túrákat kedvelők is fognak találni bakancslistás úticélokat hála a NatGeo-nak. Most nem tengerpartokat, vagy szigeteket fogok mutatni, hanem településeket és olyan helyeket, ahova kikapcsolódni, kirándulni és pihenni megy el az ember.

Én pár éve voltam Neuschwansteinben, mert kíváncsi voltam, milyen is az a kastély, ami a Disney filmek introjában látható. Ajánlott sportcipőben megközelíteni, mert szép kis erdős hegyi túrával lehet odajutni, de megérte :)

Íme a NatGeo vadregényes romantikás helyei:

Mosel folyó völgye, Németország

moselle-river-valley-western-europe_adapt_1900_1.jpg

Tier és Koblenz között elterülő vidék híres a szőlőjéről, meredek hegyeiről és kulturális örökségeiről. Érdekesség, hogy a völgyben 194 km-t - közel 4 órán keresztül- lehet megszakítás nélkül autózni. A Mosel-völgy mind autóval, mind gyalogosan kiváló úticél, hiszen lépten nyomon valami gyönyörűséges panorámába, vagy történelmi örökségbe botlik az ember.

Brugge, Belgium

canal-bruges-belgium_adapt_1900_1.jpg

Leginkább Velencéhez lehet hasonlítani, csak kevésbé ismert csónakázós város. Romantikus kacsakaringós csatornák, csodaszép történelmi emlékek és épületek jellemzik. 

Skye-sziget, Skócia

the-storr-isle-of-skye-scotland_adapt_1900_1.jpg

Festői panoráma, amíg a szem ellát zöld táj, magas hegycsúcsok, mocsaras vidékek, vadregényes völgyek és sziklás tengerpartok jellemzik a "kis-skóciának" is nevezett Skye-szigetet. 

Mykonos, Görögország

mykonos-latnivalok.jpg

Gyönyörű kék víz, fehér házak. Tipikus görög sziget. Mostanában leginkább partysziget funkciót tölt be, de érdemes kirándulni is rajta.

San Sebastian, Spanyolország

7_san-sebastian-spain_adapt_1900_1.jpg

Kagyló alakú arany homokos tengerpartja miatt kedvelt üdülőhely. Nem kulturális látnivalókkal teleszórt város, de mindig történik valami ott. Egymást érik a különböző fesztiválok, és rendezvények.

Jünnan tartomány, Kína

7_black-dragon-pool-park-yunnan-china_adapt_1900_1.jpg

Vietnámmal, Laosszal, és Mianmarral határos. Tele van ásványkinccsel és turisztikai látványossággal. Ilyen például a Black Dragon Pool Park is :)

Velence, Olaszország

8_venice.jpg

Ez az a város, amit szerintem senkinek sem kell bemutatni. Romantikus épületek és kacskaringós csatornák jellemzik.

Big Sur, Kalifornia

9_big-sur-california_adapt_1900_1.jpg

Arthur Miller író szerint Big Sur „az a Kalifornia, amelyről az emberek évekkel ezelőtt álmodtak… a világnak az az arculata, amelyet a Teremtő elképzelt”. Az indiánok az itt található forrásokban keresték a gyógyulást, és ennek (is) köszönhetően itt található a spirituális tanok világhírű központja, az Esalen Institute is. A környéket emellett egy bencés kolostor és egy zen központ színesíti.

Bled-tó, Szlovénia

12_church-of-assumption-slovenia_adapt_1900_1.jpg

Szlovénia alpesi gyöngyszemének is hívják. Érdekesség, hogy a tóban van egy kis sziget, amin egy Mária Mennybemenetele kegyhely templom magasodik, amit csak kis csónakokkal lehet megközelíteni.

Hamilton-sziget, Ausztrália

13_hamilton-island-australia_adapt_1900_1.jpg

A Nagy Korallzátonyhoz tartozó sziget maga a paradicsom. Hihetetlen színekben pompázó partok. Maga a földi paradicsom. Pár éve onnan hallhattál róla, hogy sziget gondnokot kerestek ide féléves időtartamra több, mint 22 milláért...

Yucatán-félsziget, Mexikó

mexico_12.jpg

Bőséges látnivalók és rövidnacis túrák izgalmas kombóját nyújtja a hely az idelátogatóknak. 3 ország osztozik a földnyelven, ahol a térség legnagyobb reptere is található. Gyönyörű tengerparti szállodasor található központjában, Cancunban, ami egy lagúna és a Karib-tenger között helyezkedik el.

Neuschwanstein, Németország

15_neuschwanstein-castle-germany_adapt_1900_1.jpg

Sokan a Disney kastélyként ismerik. A kastélyba vezető út gyönyörű, mindenképp megéri felmenni, és meglátogatni az ikonikus hidat is.

Rio de Janeiro, Brazilia

16_cable-car-sugarloaf-mountain-rio-de-janeiro-brazil_adapt_1900_1.jpg

Szerintem ezt sem kell sokatoknak bemutatni. A szoborhoz mindenképp menjetek fel, és libegőzzetek fel Morro da Urca-ra is!

 

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzés. A tippek a National Geographic oldaláról származnak :)

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');