Az egészségtudatos táplálkozás Magyarországon egyre inkább előtérbe kerül és az embereknek igényük van a cukormentes finomságokra is.
Szuper granolát csinál itthon két magyar srác, akik nem csak a cukormentességre figyeltek, hanem arra is, hogy termékük gasztro élményt nyújtson.
A granolák alapja a zabpehely, de nagyban eltérnek a nyers müzliktől, mivel ízesítve és pirítva vannak. Minden alapanyag gluténmentes, kivéve a zabpelyhet, ami 99,2%-ban gluténmentes, tehát maximum 0,8 %-ban fordulhat elő benne glutén tartalmú gabona. Ez azt jelenti, hogy olyan malomban készül, ahol búzát is őrölnek.
A gluténérzékenyek többsége ezt a szintet tolerálni tudja, viszont a vásárlói visszajelzések arra késztették a céget, hogy az egész üzemet gluténmentesítsék. Így hamarosan minden termékük 100% gluténmentes lesz.
30-40%-ban tartalmaznak pekándiót, mandulát, kókuszt, tökmagot, törökmogyorót és más értékes magvakat, amikből a nagyüzemi verziókba általában kevesebb, mint 10% jut.
A Viblance mögött Zsolt és Dávid áll, akiknek az életébe úgy érkezett a granola, hogy egészségügyi problémáik lettek. Azt vették észre, hogy valami nincs rendben. Sokszor voltak fáradtak, fájt a fejük, szédültek, folyamatos éhségérzetük volt, és megjelentek a vitaminhiány tünetei is. Orvostól-orvosig járva sem derült ki, hogy mi okozhatja ezt a problémát, így teljeskörű életmódváltást csináltak, amihez egy dél-amerikai utazás adta meg a kezdő löketet, hisz itt ismerkedtek meg az egyszerű, mégis egészséges ételekkel.
Miért pont granola?
Mert ez egy olyan étel, ami újat tud nyújtani az embereknek. Élményt nyújt, mert más, mint a megszokott reggeli. Átvezet a cukros reggelikből az egészségesebb útra, mert nem tartalmaz finomított cukrot, és „ennek ellenére” finom.
A kakaós granolában organikus agavé szirup és juharszirup, az almásban pedig 100% almasűrítmény és organikus agavé szirup található.Ezenkívül gyártunk almachipset is, ami csak szárított almát, 100%-os almasűrítményt, szezámmagot és fahéjat tartalmaz.
Sokoldalúan elkészíthető. A fogyasztók visszajelzései alapján változatosan fel lehet használni. Van, aki sütibe, smoothieba, turmixba is belerakja. A variációk száma végtelen.
Hol lehet megvásárolni?
A nagyobb Bio üzletekben bent van már a Viblance granola, de igyekeznek bővíteni a bolt listát és minél több helyre eljutni országosan, illetve nemzetközi szinten.
Mióta vagytok jelen a piacon, és hogy értékelitek az eddigi időszakot?
„2016 szeptemberében indultunk el, és meglepő sikereket tudhatunk magunkénak. Nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan, ennyien megszeretik a termékeinket és terjedni kezd a Viblance híre. Ám nem csak ebben értek minket meglepetések, hanem a granola fogyasztási szokásban is kaptunk érdekes visszajelzéseket, ami a termékfejlesztésben fontos szempont.”
Mi a jövőbeli tervetek?
Mellesleg a 2017-es Great Taste Awards-on a Viblance Quinoa & Pecan Granoláját a zsűri két csillaggal jutalmazta. Ez pedig nem kis elismerés ;)