TOP 5 állatkísérletmentes kozmetikum
2017. augusztus 08. írta: Szabinae

TOP 5 állatkísérletmentes kozmetikum

maxresdefault_9.jpg

Szerencsére egyre több márka teszi le a voksát a fölösleges állatgyilkosságok / kísérletek / kínzások ellen és gyárt állatkísérletmentes kozmetikumokat. Magyarország még nagyon az elején van a felelősségtudatos vásárlásnak és a környezettudatos életmódnak, de egyre jobban tör be kishazánkba is ez a szemlélet.

aallkiserlet.jpg

Most egy szubjektív lista következik, melyben bemutatom kedvenc CF márkáimat és el is mondom, hogy onnan melyek a kedvenc termékeim. Fogadjátok sok szeretettel:

LUSH

A Lush nem csak állatkísérletmentes, hanem vegán kozmetikum is. Mára már számos országban és városban vannak gyönyörűen felszerelt boltjaik egyre bővülő termék palettával.

Rengeteg kedvencem van innen, de kezdjük a legfontosabbal, az ekcémás fejbőröm megmentőjével, és hajmosás közbeni anyázásom okozójával (mivel csíp mint a fene, de legalább EZ használ), a BIG tengeri sós samponnal.

Nagyon jól habzik, kevés kell belőle, és nagyon sokáig elég. Az enyémet konkrétan szerintem fél éve nyúzom és most fog majd elfogyni 2 hét múlva kb.

Szóval abszolút ár-érték arányos termék.

A másik kedvencem a hűsítő fürdőzselé. Ezt főleg nyáron használom a 40 fokos átlag hőmérsékletnél, mivel egy kis extra hűsítés jól szokott jönni.

Szeretem még a szilárd napozótömbjüket, mivel ha kézipoggyásszal repülök, akkor is magammal tudom vinni, mivel nem ml, hanem gramm, és kevés helyet is foglal. 

Ami pedig abszolút favorit: A fürdőbombák. Végtelen számú variációk, illatok és formák. Nem tudnék kedvencet választani közülük. 

Webshop: Lush.hu

PHI KOZMETIKUM

Állatkísérletes-mentes magyar kézműves termékcsalád. Az ajakápolót leszámítva pedig vegán is. Nagyon magas minőségű kozmetikumaik vannak testre és arcra. Olajok, krémek, testápolók és testvajak alkotják palettájuk fő gerincét. 

Kedvencem innen a Pazar kávés család. A szemkörnyékápolója a legdurvább kicsi kínai reggeli szemfeldagadást is lehúzza, a testradírja pedig a narancsbőrt gyilkolja le a fenekemről.

A nyárra való tekintettel beszeretem tőlük egy vagány hűsítő testápolót is, amit lepiruláskor szoktam bevetni, mivel szépen lehűti a felhevült bőrt.

Az unikornis pink csillogó testvajról pedig ne is beszéljünk. Eszméletlenül gyönyörű csillogása van és elég nehezen fogy el :D Pedig használom, mint a kisangyal. Abszolút ár-érték barát termékcsalád ez is.

testcsillam.jpg

A fizikai fényvédős napvédőjük pedig zseniális. Nimi babát azzal visszük strandra, és még nem égtünk le vele.

Webshop: Phikozmetikum.hu

NOURISH

Szintén vegán CF termék. Magas az organikus alapanyagok mértéke a termékeikben és mindig van bennük egy kis extra. Itt is található csillogó szépség lotion formájában. A Phi-től eltérően ez nem pink, hanem arany árnyalatban járja hódító útját. Bio boltokban lelhető fel.

Kedvenc termékeim innen az almás balance, ami kombinált bőrre jó, illetve a Kale termékcsalád, melynek a bukéját a fodros kel adja meg.

Innen van a kedvenc arclemosóm is, amely leszedi a sminket is, és még hidratálja is közben az arcomat. A többi arclemosóval szemben nem bőrhúzódással végződik az arctisztításom. Kicsit undi zöldes az árnyalata van a kel miatt, de én imádom :) Most az enzimes fodros keles hámlasztót tesztelem, de eddig is az szuperül működik :)

nourish_1.jpg

BABE

Alapvetően babatermék, melyet a Pixiboxból ismertem meg. Mivel van egy bébibloggerünk, így Nimród baba tesztelte, és jelentjük átment a rostán. Nagyon könnyű. és kifejezetten kisbabáknak ajánlják. Főleg gyógyszertárban lelhető fel.  

COCONUTOILCOSMETICS

A Phi-hez hasonlóan magyar termékről van szó, mely ehető minőségű vegán, és környezetbarát is egyben. Elég széles palettájuk van. A baba-mama termékektől a férfi és az intim olajokig minden megtalálható rajta. Az olajról a tesztet ITT olvashatjátok bővebben. A Müllerben, a DM-ben és bizonyos gyógyszertárakban lelhető fel.

coconut_intim_olaj_1.jpg

+1 DM SAJÁT MÁRKÁS TERMÉKEK

Az Alverde és Balea termékeken sem végeznek állatkísérleteket és hihetetlen szuperek. Mindig van náluk újdonság és egyre jobban szélesedik a paletta is náluk. Érdemes őket mindenképp kipróbálni. Én a napozás utáni cuccaikat imádom a legjobban :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor nyomj el lájkot és csatlakozz Facebook közösségünkhöz is, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

 Képek: Saját és Pinterest :)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');