Megérkezett az Instagram Marketplace
2017. augusztus 29. írta: Szabinae

Megérkezett az Instagram Marketplace

instagram-shopping-post-banner.png

A Facebook online piactér után az Instagramon is megjelent ez a funkció. Első körben 20 fiókkal próbálták ki tavaly novemberben, majd annak sikere után egyre jobban elkezdték kiterjeszteni a különböző márkák körében.

Ez pedig jó hír mind a vásárlók, mind az eladók számára. Az Instagram átlagosan napi 400 millió aktív felhasználóhoz jut el, akik közül sokan akár potenciális ügyfelek lehetnek. És ez a szám folyamatosan nő, így egyre inkább létjogosultságot kap az a funkció a legnépszerűbb fotómegosztó platformon.

Az értékesítések növelése mellett a vásárlás funkció hozzáférést biztosít az Instagram Insightshoz is, amely kulcsfontosságú információkat tartalmaz arról, hogy milyen közönséggel is kommunikálunk. Ez az információ pedig segíthet a marketingstratégia javításában. 

Az Instagram Insights a demográfiai tényezők alapján rögzíti követőiteket, így azt is megmutatja, kit milyen poszt érdekel jobban.

Én személy szerint örülök, hogy ezen a felületen is csak pár kattintásra van a webshop és a vásárlás. Kíváncsi vagyok, hogy mikor ér el Magyarországra is a funkció.

Jelenleg a nagyobb márkák élhetnek az IG Marketplace lehetőségével, de egyre több cég irányába terjesztik ki ezt a lehetőséget.

Forrás

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');