Mennyei vörösboros vegán lila káposztás vitaminbomba
2017. augusztus 29. írta: Szabinae

Mennyei vörösboros vegán lila káposztás vitaminbomba

A bor nem feltétlenül csak és kizárólagosan borospohárban mutat jól, ugyanis isteni ételeket is lehet vele kreálni. Korábban már olvashattátok a mennyei vörösboros tejszínes töltött krumpliról, ám most egy egyszerű és vegán finomságot mutatok nektek.

lila_kaposzta.jpg

Hozzávalók:

  • 1¼ kg vörös káposzta
  • 2 nagy lilahagyma
  • 2 nagyobb alma (inkább birs)
  • 4 nyers cékla
  • 2 fahéj rúd
  • 3 csillag ánizs
  • 300 ml vörösbor
  • 100 ml almaecet
  • 25 g vegán vaj / kókusz zsír
  • 85 g barna cukor

Elkészítés:

A lila káposztát és a céklát vágd vékonyra és sózd/borsozd meg. Alaposan keverd össze, majd hagyd kicsit állni. Közben aprítsd fel a lila hagymát és reszeld le az almát. 

Vajon lassú tűzön párolni kezdjük a lila hagymát. Amikor elkezd puhulni, hozzáadjuk a káposztát, a céklát és a fűszereket, majd kis idő múlva a cukrot és az almát is. Alaposan összekeverjük, majd rá 5 percre hozzáöntjük a bort és az almaecetet. Egészen addig pároljuk, amíg össze nem puhul. (Ez kb 30 perc) 

Az elpárolgott vizet pótoljuk és időnként kevergessük meg. 

 

Jó étvágyat!

 

Ez is érdekelhet:

3 vegán könnyű étel a nyári forró napokra

Isteni gluténmentes vegán Túrórudi torta

Az egészséges reggeli nem luxus kérdése!

Egyszerű vegán palacsinta recept