Banános omlett egyszerűen, gluténmentesen
2017. szeptember 05. írta: Szabinae

Banános omlett egyszerűen, gluténmentesen

Az egyik legkönnyebben elkészíthető omlett recept, amivel valaha találkoztam. Nagyon jól működik glutén, és tejmentesen, hozzáadott cukor nélkül is.

Ha az omlett kicsit odakozmált színű, az a banán miatt van. Nyugi, az esetek többségében nem égetted oda. :)

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb (M) tojás, vagy 3 kisebb
  • 1 nagyobb banán
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 2 púpozott evőkanál Schär liszt 
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • csipet só, és fahéj

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük A tojást az olajjal és sóval összekutyuljuk, és hozzáadjuk az villával pépesített banánt.

Majd ezt a kettőt elegyítjük. Ha túl híg, akkor tegyünk hozzá még egy kis rizslisztet, mert a tésztának éppenhogy önthető sűrűségűnek kell lennie!

A kikent serpenyőben pedig megsütöm mind a két oldalát.

dsc_0766.jpg

Jó étvágyat! :)

Kép Pinterest

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.