Mennyei gyümölcskenyér mindenmentesen
2017. szeptember 16. írta: Szabinae

Mennyei gyümölcskenyér mindenmentesen

Pár napja piacoztam és beszereztem egy csomó gyümölcsöt itthonra, és mivel lassan karácsonyi menü leadásom lesz, így elkezdem a süteményekkel való kísérletezéseket is. Az alapötlet egy gyümölcskenyér volt tej, tojás, és gluténmentesen úgy, hogy nem gyilkolásra kész állagú [betonkemény] finomság sül ki belőle. 

Sikerült a projekt. Pihe-puha, több napig is omlós isteni kissé habos tészta állagú gyümölcs kenyér/süti keveréket alkottam :)

Ha szeretitek az édes, puha finomságokat, akkor megéri kipróbálni!

Mici is segített. Vagyis is inkább kép trollkodott :)

gyumolcskenyer_blogozine_7.jpg

A recept pedig a következő:

Hozzávalók:

  • 200 g Schär Mix C
  • 60 g Schär Farina
  • 50 g Lenmag liszt
  • 1 púpozott teáskanál bambuszrost
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 90 g eritrit
  • 400 g pürésített banán (kb 4 db)
  • 600 g kissé darabosra turmixolt körte (kb 5 db)
  • 60 g kókuszzsír
  • 160 g Rama

Kattints a képre, és nézd meg a galériát:

Elkészítés:

A szárazanyagokat összekeverjük egy edényben. A gyümölcsöket aprítógép segítségével pürésítjük ( a banánt teljesen, a körtét darabosra hagyjuk picit).

A zsiradékot mikróban megolvasztjuk egy edényben, és a gyümölcspépekkel együtt a szárazanyaghoz adjuk és hozzáforgatva egyenletes tésztává keverjük. A végén beleforgatunk egy kis gyümölcsöt is. Én gránátalma magot és áfonyát raktam hozzá :)

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 45 percig sütjük!

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet:

3 vegán könnyű étel a nyári forró napokra

Isteni gluténmentes vegán Túrórudi torta

Az egészséges reggeli nem luxus kérdése!

Egyszerű vegán palacsinta recept

Mennyei vörösboros vegán lilakáposztás vitaminbomba