Mennyei Brownie keksz mentesen, egyszerűen
2017. október 16. írta: Szabinae

Mennyei Brownie keksz mentesen, egyszerűen

Nőként kissé addiktívan állok hozzá a csokoládé kérdéséhez. Segítek: Általában elgyengülök és becsokizom :) Pontosabban szólva csinálok belőle cukor, glutén és tejmentes mennyei finomságot, amit bátran ehetek!

Így történt az egyik kedvenc kekszemmel is, amit csokis köntösbe öltöztettem. Én élveztem minden falatot belőle (főleg, hogy nem a fenekemre megy a süti, mert nincs benne cukor). Remélem Ti is fogjátok.

Hozzávalók:

  • 25 g Schär Mix C liszt
  • negyed teáskanál szóbabikarbóna
  • fél teáskanál fahéj
  • fél teáskanál vanília 
  • 70 g eritrit
  • 100 g étcsokoládé
  • 25 g növényi vaj
  • 1 pürésített vizes banán vagy 1 tojás

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük a keverőtálban, majd az mikróban megolvasztott csokit és vajat, illetve a banánt hozzáadjuk és összedolgozzuk. Ezután szilikonos (vagy sima) sütőpapírra kanállal halmokat csinálunk, majd kicsit megnyomogatjuk, hogy lapos legyen. 175 fokos légkeveréses sütőben kb 15 perc alatt kész is van :)

Ha tojással  készíted,akkor 10-12 perc alatt kész van.

Fontos! Hagyd kihűlni, mivel egy egy habos állagú kekszet fogsz kapni, aminek kell egy kis szikkadási idő :) 

brownie_blogozine.JPG

Jó étvágyat!