5+1 dolog, ami miatt érdemes Rigába menni!
2017. október 22. írta: Szabinae

5+1 dolog, ami miatt érdemes Rigába menni!

img_20170901_105504-01.jpeg

Rigáról korábban már írtam, hogy milyen szinten élhető egy város, ám úgy voltam vele, hogy összeszedek Nektek 5 +1 okot. Amennyiben az előző cikk nem tett szerelmessé a városba, akkor ezek mindenképpen meg fognak arról győzni, hogy neked el kell oda menned.

SZECESSZIÓS CSODÁK

A szecessziós épületetek szépségéről már korábban is írtam, ám nem győzőm hangsúlyozni, hogy egyszerűen bámulatosan gyönyörű műremekekről beszélünk, melyek tökéletesen karban vannak tartva és hihetetlenül tiszták!

MACSKA

Mint tudjátok, elég macskamániás nőszemély vagyok, vagyis inkább egy macska, konkrétan Mici emberi szolgája. 

Hogy ez miként is jön Rigához? Úgy, hogy Rigában nem szélkakas, hanem szélmacska van :D Azt tartják, hogy egy mesterember jelentkezését elutasította a céh, és emiatt a saját építésű házának, és céhének tetejére egy dühös pucsító macskát rakott. Mindenféle macskás ajándéktárgyat is be lehet szerezni.

MÚZEUMOK

A Motormúzem, az orosz vezetők "harci" golyóálló járműi, és a különböző oldtimerek sokasága mindenkit rabul tud ejteni. Nem egy lepukkadt épületet kell elképzelni gépparkkal, hanem egy modern technikával felszerelt interaktív múzeumot. Például bele állhatsz egy Sztálinkocsiba virtuálisan és integethetsz az éljenző tömegnek, vagy ráülhetsz az első Formula 1-es autó vezető székébe és a fenekeddel érzékelheted az akkori motorikus erőt. 

CSÓNAKÁZÁS

A mélyvörös folyó a méregzöld fákkal körbevéve fenséges és nyugodt élményt nyújt. Hihetetlenül gyönyörű és kikapcsoló túra. Mindenkinek ajánlom :)

img_20170901_141519.jpg

GASZTRONÓMIA

A gasztronómiája Rigának meglepően gazdag. Őszintén szólva, mielőtt Lettországba utaztam volna, nem is tudtam, hogy létezik egyáltalán rigai gasztronómia. Nagyon finom húsok, és desszertek vannak ötletesen tálalva. Én gluténérzékenyként mindenhol tudtam enni, és nem volt belőle semmi probléma. A felszolgálók tudták, hogy miben van, és miben nincs glutén és mi az, amit nyugodtan ehetek. Kaptam külön előételt, desszertet, kenyeret. Szóval abszolút pozitív csalódás a hazai viszonyokhoz képest. 

Italügyileg érdemes mindenképpen megemlíteni a Black Balsam-ot és a lett söröket, cidereket. Az áfonyás, és a meggyes Black Balsam valami isteni. Kicsit talán Jäger és Unicum átmenetként tudnám leírni. Finom, inkább csajos itóka. Érdemes hozni belőle haza. 

ÉKSZEREK

Rengeteg ékszerbolt van az Óvárosban, ahol különböző borostyánnal készült ékszert talál az ember, de nagyon szép ezüstműves alkotásokat is lehet lelni. Szóval Hölgyeim: Tartsátok nyitva a szemeteket és szerezzetek be valami szépet :)

 

Amennyiben lemaradtál a korábbi posztról, ide kattintva tudod elolvasni ;)