Te helyesen mosol arcot?
2017. október 23. írta: Szabinae

Te helyesen mosol arcot?

arcmosas.jpg

Erre a kérdésre a legtöbb esetben az a válasz: Hogy szerintem igen! Viszont ez tévedés. Sokan helytelenül mosnak arcot, és a számukra nem megfelelő terméktípusokkal. Hogy honnan tudom mindezt? Mert én is ilyen voltam. Nem értettem, hogy miért zsírosodik a bőröm, miközben hámlik, és miért van mindig fura érzésem az arcmosás után. 

Azért mert egyszerűen nem megfelelő készítményt használtam. Nem csak az arcbőröm típusához nem stimmelt, de rengeteg hormonháztartásra, és szervezetre káros hatóanyagot is tartalmazott. (IGEN! Ezeket teljes lelki nyugalommal árulják a boltokban)

kevin.gif

Arról, hogy miket kerülni a különböző kozmetikumokban, arról ITT írtunk.  

MIKOR MOSS ARCOT?

Általában reggel és este szoktunk arcot mosni. Amennyiben a reggelit kihagyod, akkor az estit mindenképp ütemezd be, mert napközben rengeteg szennyeződés kerül a bőrre, és attól mindenféleképpen meg kell szabadulnod. Reggel pedig minimum sima vízzel mosd meg, vagy töröld át micellás lemosóval

Amennyiben ez kimarad, akkor eltömődnek a pórusok és aknék alakulhatnak ki. Fontos, hogy arclemosót használj, és ne szappant, tusfürdőt, vagy folyékony kézmosót szappant/mosogatószert, mivel ezek olyan szinten eltolják negatív irányba a bőröd pH értékét, hogy azt utána nehezen lehet orvosolni. 

giphy_1_1.gif

HOGYAN MOSS ARCOT?

Arcmosás előtt mosd meg a kezed!

Amennyiben arclemosó zselét, vagy habot használsz, akkor nedvesítsd be az arcbőrödet, ha pedig arclemosó tejet, akkor pedig száraz bőrre vidd fel a készítményt.

Határozott, óvatos (nem sikálós) körkörös mozdulattal tisztítsd meg az arcodat, majd pedig alaposan, bő vízzel öblítsd le.

Majd pedig jöhet a szokásos rutin.

TÖRÖLKÖZŐ?

Felejts el a törölközőt, mivel túl durva ahhoz, hogy az arcodon használd, és emellett rengeteg baktériumnak ad otthont. Ha pedig ragaszkodsz a törölközőhöz, akkor használj kis méretű puha darabot, amit csak arctörlésre használsz! Már ha nem akarsz azzal arcot törölni, amivel a popsidat is szoktad fürdés után....

giphy_2.gif

MILYEN FAJTA TERMÉKET HASZNÁLJ?

Alapvetően 3 típusú arclemosóval találkozhatsz a piacon:

  • Zselé
  • Hab
  • Krém / Tej

Az pedig, hogy melyiket választod, már egyéni ízlés, bőrtípus, életkor befolyásolja. Én a zselés habzó cuccokat szeretem, mert kombinált bőröm van.

Alapvetően az arcbőrt  4 típusra szokták osztani:

  • Száraz
  • Normál
  • Kevert
  • Zsíros

Ám a mai modern társadalomban már problémával is találkozik az ember, és ki kell egészíteni a 4 alap  bőrtípust az egyénekre szabva: 

  • Problémás / pattanásos
  • Vízhiányos
  • Érzékeny

arcapolas2.png

EZEKET A TERMÉKEKET JAVASOLJUK

A következő termékek mind ellenőrzött minőségű, organikus összetevőkkel rendelkező állatkísérletmentes arclemosók, melyek biztos, hogy nem okoznak allergiás reakciókat.

Száraz bőrre:

Natics Kecsketejes arc-, és sminklemosó tej: Mandulaolajos, kecsketejes készítmény, mely nem csak tisztít, de hidratáló hatással is bír az E-vitaminnak, és a panthenolnak köszönhetően.

Nourish Argán arc-, és sminklemosó tej:  Omega zsírsavakban gazdag, argán, jojoba, borágó olajakat, és fodros kel kivonatot tartalmazó tápláló és tisztító lemosó.

Madara habzó arclemosó hab: Ez egy tipikus száraz bőrre való arclemosó. Nagyon szépen tisztít, és szépen táplálja is a bőrt.

Normál bőrre:

A normál bőrre a lehetőségek száma nagyjából végtelen, ám ide is érdemes egy frissítő, hatóanyagban gazdag terméket választani. de itt akkor különszedném probléma szerint a lemosókat, hisz teljesen más kell egy aknés, és egy vízhiányos bőrre.

Problémás bőrre:

Aknés Erre a problémára jelenleg a piacon szerintem a legjobbak a Natics lemosói. A fekete aktív szenes Detox, és az Organic Herbs. A különbség annyi, hogy a Detox az egy erős méregtelenítő, faggyú szabályozó, BHA tartalmú készítmény, míg az Organic Herbs a citrusok erejében fertőtlenít és tisztít. 

Vízhiányos: Ide egy tápanyagokban gazdag lemosó kell. Ilyen pl a a fodros kel kivonatot tartalmazó Kale, vagy a Pisztáciás Micellás lemosó.

Kombinált bőrre:

A kombinált kifejezés szakaszosan száraz / zsíros arcbőrt takar. Ez általában T-vonalban zsíros, de amúgy száraz / vízhiányos bőrt takar. Nekem ilyen a bőröm. Nekem jelenleg két lemosóm van: A fodros keles Kale és a feketeszenes Detox.

Zsíros bőrre:

Erre leginkább a mélytisztító, faggyú szabályozó termékek a jók. Ilyen például az Organic Herbs.

Sokan azt hiszik, hogy a zsíros bőrt szárítani kell, és szárító hatású szappant kell rá használni. Ez tévedés! A zsíros bőrnél az okot kell megtalálni. Ez lehet a faggyú termelés, a helytelen étkezés, vagy a nem megfelelő arcápolási rutin is.

Ha kiszárítjuk a bőrünket állandóan, akkor az ellen fog kompenzálni, és még több faggyút fog termelni, hogy védje magát a külső behatások ellen!

Szóval csak óvatosan és használhatok megfelelő termékeket. Ne az olcsót keressétek, mert biztos hallottátok már azt a mondást, hogy olcsó húsnak híg a leve...

Ez így van az arcápolási termékeknél is.

Bár a botrányosan rossz kozmetikumokat is el lehet adni jó marketinggel, ezért fontos, hogy legyetek tájékozottak az összetevőkkel kapcsolatban.

Ám kis odafigyeléssel megtalálhatjuk a számunkra megfelelő kozmetikumokat :)

arclemosok_jpeg_blogozine.jpg

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');