5+1 hely, ahova mindenképp menj el Dubajban gyerekekkel!
2017. október 27. írta: Szabinae

5+1 hely, ahova mindenképp menj el Dubajban gyerekekkel!

Dubajról sok embernek az arab sejkek, az olaj, és persze a gazdagság jut eszébe. Tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan, hisz a világ egyik leggazdagabb országa az Egyesült Arab Emirátusok. Dubaj pedig a második leggazdagabb városa az Emirátusoknak Abu Dhabi után. Számos Guinness-rekordot birtokol, és hiába jár gyerekcipőben a város, hisz oly fiatal még, rohamléptekben nő, és fejlődik. Rendre épülnek újabb, és újabb felhőkarcolók, parkok és élmény komplexumok. Én pedig átélhettem a Szex és New York-ból ismert arab varázst hála a Visit Dubai-nak.

És pontosan az ilyen jellegű parkok miatt lesz a kicsik és nagyok kedvence (is) ez a város.

Számos olyan program lehetőség adódik a családoknak, mellyel örök élményt tudnak adni a gyerkőcöknek, miközben persze ők sem unják halálra magát, hisz a felnőttek éppúgy tudják őket élvezni.

22879232_1930518810296004_1284078275_o.jpg

ÉLMÉNYPARKOK

Dubajban több élménypark is található, ám én csak kettőt emelnék ki: A Dubai Parks and Resorts, illetve az Atlantis Waterpark attrakcióit.

ATLANTIS – VIZIPARK – DELFIN SIMOGATÁS

A legendás elsüllyedt város világát idézi a Pálma-sziget végén található Atlantis The Palm élménykomplexum. Érdemes a Palm Monotrail-lel érkezni ide, hiszen a 10 perces út során tökéletesen meg lehet a magasvasútról csodálni a Pálma-sziget szépségét.

VIZIPARK

A szálloda mellett élménykomplexumban egy izgalmas vízivilág várja a gyermekeket. Kipróbálhatják magukat drótkötélpályán, illetve több csúszda is fellelhető itt, amelyből az egyik egy akváriumba vezet, ahol a szabadba kivezető úton meg lehet csodálni a tengeri állatokat (pl.: rája, lepényhal) is.

DELFIN SIMOGATÁS

A hotel mellett van delfin simogatás is, amit szerintem életkortól függetlenül mindenki élvezni tud. Mentőmellényben be lehet úszni a delfinek mellé.

DUBAI PARKS AND RESORTS

A gyerekeket leginkább a Legoland, Legoland Vizipark, és mesék izgalmas világát is rejtő Montiongate köti le. Érdemes itt megszállni egy éjszakát a komplexumban található Lapita Hotelben, mivel egyrészt egy gyönyörű gyerekbarát szálloda, másrészt Dubai központja több mint egy óra kocsival innen.

LEGOLAND

A Legoland 60 millió Lego darabból épült fel, és mintegy 15.000 modellt foglal magában. A hatalmas “Lego-álomországot” 6 különböző szekcióra bontották szét.

Lehet duplózni, repülni, hajózni, sárkányos hullámvasúton utazni és lovagokkal küzdeni a királykisasszonyok kegyeiért, tenger alatti bevetésre indulni, de meg lehet nézni a 20 millió apró Lego darabból álló interaktív minivárost is a világ legfontosabb építményeivel. Csinálhatsz képet a Taj Mahal-lal is például.

LEGOLAND AQUA PARK

Röviden és tömören: Hatalmas Lego kockák és óriás vízi park komplexum kreatív kombinációja, ahol akár fél napot is eltölt az ember. Számtalan típusú, méretű csúszda (20 db) közül lehet választani. Van, melyen az egész család le tud egyszerre csúszni közös úszógumival.

legoland.jpg

De nem csak csúszdák vannak, hanem a kicsik akár egy várat is meg tudnak hódítani: Fel tudnak rá mászni, és függőhídon rohangálhatnak.

Igazi gyermek mennyország. A nagyobbak pedig megrohamozhatják a meredekebb csúszdákat.

MONTIONGATE DUBAI

A Columbia Picture, DreamWorks Animation, Lionsgate “gyermekei” elevenednek meg itt. Találkozhatunk az ikonikus figurákkal és jelképekkel, és közös képet is csinálhatunk velük. Minden filmstúdiónak saját építménye, attrakciója van. Komplett mesevárosok vannak interaktív, 4D-s vetítésekkel és különböző hullámvasutakkal.

Persze Alex sem maradhatott ki a szelfi sorból �� #Madagaskar #dreamworks #alex #hungarianblogger #visitdubai #dubaiparksandresorts

Szabinea � Lifestyle Blogger (@szabinea) által megosztott bejegyzés,

A gyermekek kora nagyban befolyásolja, hogy melyik hullámvasútat érdemes kipróbálni, mivel vannak olyanok, amelyek ijesztőek lehetnek még számukra.

Kisebbeknek ajánlott:

  • Kung Fu Panda hajókázás + vetítés
  • Így neveld a sárkányodat hullámvasút
  • Autós hullámvasút
  • Mesevárosok

Nagyobbaknak:

  • Underworld egeres 4D vetítés
  • Szabadesés

Akik extra adrenalin löketre vágynak:

  • Madagaszkár hullámvasút
  • Éhezők viadala hullámvasút

BOLLYWOOD

Ez a világ első olyan vidámparkja, mely Bollywoodnak, az indiai filmgyártás legnagyobb központjának témája köré épült, és interaktív tematikus zónáiban el tud veszni az ember.

BURJ KHALIFA

A világ legtöbb rekordját birtokló épület a város központjában helyezkedik el. A kilátóba (124. emelet) kb. 1 perc alatt ér fel az ember egy hangulatos fény és hangtechnikával ellátott lifttel. Maga az út is érdekes, hiszen megismerkedhetünk az építési folyamatokkal, Dubaj alakulásával. És persze ajándékboltot is lelhetünk. A kilátóba érdemes korán (9-re) érkezni, mivel ez egy kvázi üvegkalitka, amiben jobb nem délben benne lenni, ezen kívül tömeg sincs még ekkor.

22906577_1930518776962674_1525805254_o.jpg

Bámulatos kilátás nyílik belőle a városra, és gyönyörű képeket lehet belőle készíteni. Figyelem! A gyerkőcöket nehezen fogjátok onnan tudni lehozni, mert általában imádják kémlelni magasból a tájat, ám könnyen meg lehet őket győzni az Akváriummal ;)

A lift közelében van egy falépcső, ami felfelé vezet. Teljesen ingyen fel lehet menni még egy emeletet, és árnyékos folyosóról is meg lehet nézni Dubaj városát.

Ha pedig van még plusz pénzed, akkor a 148. emeletre is felmehetsz.

DUBAI MALL - AKVÁRIUM

A Dubaj Mall-ban található óriás tengeri állatokkal teli akváriumról van szó, amit a Burj Khalifából lejövet találtok meg a Mall túloldalán. A vízi járműnek az alja is átlátszó, szóval minden irányból készüljetek állatokra. Vannak cápák, ráják, pingvinek és mindenféle egyéb tengeri cukiság. Csak győzzétek fotózni :)

akvarium.jpg

SZAFARI

A szafariban való dzsipes ralit nincs olyan gyerek, aki nem szeretné :D Ha videóra szeretnétek venni a túrát, akkor érdemes egy fejkamerát beszerezni, mert esélytelen, hogy egyszerre kapaszkodj és videózz egyszerre. Én mezítláb voltam, mivel a homok egy olyan dolog, ami mindenhova becsúszik és egyszerűbb volt a kellemesen meleg homokban mezítláb közlekedni. Ősszel/télen pedig egyáltalán nem forró már a homok.

A dzsip szafari egyszerre ijesztő, és izgalmas egyben, mivel a homok buckák folyamatosan változnak. Az út során beiktattak 2 pihenőt, ahol lehet a lehet szelfizni, fotózkodni, buckákon rohangálni. Az első ilyen az sivatagi túra bejáratánál található 4-kor, majd 5-kor. Tevegelni pedig fél 6 magasságában érkezünk meg. Mi a Knight Tours-szal mentünk dzsip szafarizni :)

A sivatagban nem csak tevegelni, és dzsip szafarizni lehet, hanem homokszörfözni (board) is, így kicsi, és nagy is megtalálja a neki megfelelő szórakozási lehetőséget.

Unbelievable � #amazing #light #iloveit #happiness #dubai #igdaily #igstyle #lifestyle #uae Photo: @gasztro_pr

Szabinea � Lifestyle Blogger (@szabinea) által megosztott bejegyzés,

TEVEGELÉS

Lehetőségetek van tevegelni is. Őszintén szólva én féltem, hogy leköp, vagy megharap ez a cukinak kinéző, ám annál sunyibb állat (a múltkor meg akart harapni és majdnem le is köpött… Szóval ebből adódott a parám), de szerencsére az itteni állatokon van “szájkosár” és csak jelzés értékűen tudnak morogni…

22851579_1930518793629339_612349650_o.jpg

Viszont nagyon jó élmény a naplementével szembe tevegelni. Egy tevére két ember tud felülni :)

HIDROPLAN

A kb. 15 perces repülőút során madártávlatból lehet megtekinteni a várost és annak főbb nevezetességeit. Egyszerűen elképesztő látvány Dubaj a fellegek közül. Fontos! Nem lehet felvinni szelfibotot. Elveszik :D

STRANDOLÁS

A víz ősszel, és télen is kellemes meleg. Több strandja is van, attól függően, hogy mit szeretne az ember. Delfint simogatni, szörfözni, vagy strandolni. Érdemes minél magasabb faktorszámmal bekenni magunkat, mivel az európai ember könnyen leég ilyen erősségű nap alatt.süti beállítások módosítása