5 nélkülözhetetlen eszköz, ami az őszi/téli túrázáshoz elengedhetetlen!
2017. november 17. írta: Szabinae

5 nélkülözhetetlen eszköz, ami az őszi/téli túrázáshoz elengedhetetlen!

Beköszöntött az ősz, és ezzel együtt felöltötte a természet az őszi outfit-jét. Mindenféle színben pompázik és állandóan változik. Ám nem csak a színek szerelmesei örülhetnek, hanem a túrázásé is. 

szabika_zell_am_see_blogozine_2.jpg

A túrázáshoz viszont szükséges egy kis előkészület. Bemutatunk pár alapkelléket, melyeknek nem csak túrázáshoz veheted hasznát:

Vízhatlan ruházat

Érdemes beruházni egy vízhatlan / vízálló lehetőleg kapucnival rendelkező kabátra, és egy kényelmes minőségi túracipőre / bakancsra. 

Zokni

A jó zokni elengedhetetlen, mert hosszabb távon ki tudja kezdeni a nem megfelelő darab a talpadat, a beleizzadás miatti gombáról és vízhólyagról már ne is beszéljünk. Érdemes beszerezni ezüst zoknit, mert egyrészt antibakteriális, másrészt kiválóan illeszkedik a lábadra, nem csúszkál, nem izzad bele a lábad, és kényelmes viselet.

Talpmelegítő

Hosszabb utakon a hideg talaj miatt óhatatlanul is át tud fázni a cipő talpán keresztül az ember lába. Érdemes beszerezni lábujj, vagy talpmelegítőt, amely órákon keresztül melegen tartja a lábadat.

kirandulas.jpg

Táska

Fontos, hogy legyen egy vízhatlan háti táskád ( ha hosszabb útra mész, akkor kifejezetten túrázáshoz valót szerezz be), amiben tudod tartani az értékeidet, a kulacsodat és az ennivalódat. Én egy-két energia szeletet be szoktam még tenni rövidebb útra is. Biztos ami biztos.. Egy éhes nőnél kevés rosszabb dolog van a világon.. :) [kivéve talán az éhes, menstruáló, álmos nőt]

Túrabot

Nem elengedhetetlen feltétele a túrázásnak, de nagyobb távon és erőltetett menetben a hegyi túrázásnál nagy segítség tud lenni. Egyrészt ízületkímélő, másrészt pedig kiváló tehermentesítő is egyben. 

 

Amennyiben kiegészítenéd még valamivel a listát, ne tartsd magadban és oszd meg velünk :) Köszönjük! 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');