Omlós almás vegán finomság gluténmentesen, egyszerűen
2017. november 20. írta: Szabinae

Omlós almás vegán finomság gluténmentesen, egyszerűen

Ételérzékenyként sokszor vagyok bajban amiatt, hogy mit egyek, ami finom is, és még rosszul sem vagyok tőle. Igazából emiatt kezdtem el anno kísérletezni a különböző sütemények kreálásával. 

Őszintén szólva én annyira nem rajongok az almás pitéért, viszont magát az almát imádom, így csokifüggőként arra gondoltam, hogy kreálok belőle egy finom, egyszerűen elkészíthető süteményt, ami félúton van a torta és a gyümölcskenyér között.

A süti glutén-, tej-, és tojásmentes.

Hozzávalók:

  • 200 g Schär Mix C
  • 50 g rizsliszt
  • 2 teáskanál fahéj 
  • 1 teáskanál vanilía
  • 1 teáskanál rumaroma (opcionális)
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 150 ml The Brigde kókuszos rizstej
  • 50 ml növényi olaj / Vénusz Immuno/
  • kb fél deci almalé
  • 370 g reszelt alma
  • 45 g olvasztott csoki
  • 5 evőkanál lekvár
  • 1 "tojás" (chia magos tojás)

Elkészítés:

Pucold meg, majd reszeld le az almát. Keverd össze a száraz anyagokat, majd keverd hozzá az almát és a nedves anyagokat, és 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakd be 45 percre sülni. Én 16os csatos tortaformát használtam

Jó étvágyat!

Köszönöm, hogy olvastál, és remélem ízleni fog a sütike neked is :) 

Csatlakozz hozzánk Facebookon is ;)

Illetve Instán is megtalálsz, ahol időnként alakra veszélyes sütiket posztolok :D

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.