Glutén és tejmentes omlós gyümölcskenyér egyszerűen
2017. december 13. írta: Szabinae

Glutén és tejmentes omlós gyümölcskenyér egyszerűen

Korábban megosztottam már veletek egy gyümölcskenyerem receptjét, ám most teljesen más irányból közelítettem meg a dolgot és kandírozott, illetve aszalt gyümölcsöket használtam fel hozzá. Hasonlóan omlós, és több napig is friss gyümölcskenyér lett az eredménye annyi különbséggel, hogy ennek van egy masszívabb külső héja, ami által nem lesz olyan fél süti állaga, mint az előzőnek és ténylegesen kenhető kenyér lesz belőle :)

gyumolcskenyer_5.JPG

Hozzávalók:

  • 100 g rizsliszt
  • 20 g lenmag liszt
  • 30 g Schär MixC
  • 70 g porrá őrölt kókuszvirág cukor
  • 25 g Holland kakaópor
  • 15 g kókuszreszelék
  • 1 tk szóbabikarbóna
  • 60 g darabolt aszalt szilva
  • 30 g kandírozott gyümölcsmix
  • 3 normál banán pürésítve vagy 3 közepes tojás
  • 2 evőkanál lekvár
  • 50 g Vénusz Immuno margarin + 50 g Vénusz Immuno napraforgó olaj
  • 15 ml The Bridge kókuszos rizstej

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverem, majd hozzáadom a tejet, és a többi nedves hozzávalót, majd összedolgozom.

175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütöm. Én Ikeás szilikonos kenyérformát használtam hozzá.

Amikor megsült, akkor érdemes megkenni a tetejét egy kis olajjal (kókusz vagy ét, ez már egyéni döntés).

A formából kiszedve pedig érdemes konyharuhával lefedni, mivel így tovább marad puha az elkészült gyümölcskenyér.

Jó étvágyat hozzá!