Glutén- és tejmentes mézespuszedli egyszerűen
2017. december 15. írta: Szabinae

Glutén- és tejmentes mézespuszedli egyszerűen

A glutén- és tejmentes recept kreálás nem mindig móka és kacagás, ám nem is lehetetlen, így sok kísérletezés után megszületett a tökéletes mézespuszedli receptje is természetesen mentesen :) Maga a puszedli rendkívül omlós lett, ám érdemes dobozban tárolni őket, amennyiben nem azonnal vagy másnap eszitek meg őket. Íme a karácsony egyik ikonikus des­szertje mentes verzióban!

mezespuszedli_4.JPG

Hozzávalók: 

  • 50 g rizsliszt
  • 200 g Schär Farina
  • 10 g szódabikarbóna
  • 80 g Vénusz immuno kenőmargarin
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vanilia őrlemény
  • 1/2 pürésített banán
  • 150 g méz

Elkészítés:

A liszteket, a fűszereket és a szódabikarbónát összekeverem, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kézzel összedolgozom. Ezután hozzáadom a pürésített banán, majd a mézet és egy masszává alakítom. 

Amint összeállt a tészta, kb 1,5 órára hűtőbe rakom pihenni.

1,5 óra elteltével a sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra légkeveréses funkción.

Közben dióméretű golyókat formázok, majd tallérrá laposítom őket szilikonos, vagy sima sűtőpapírra helyezem őket egymás mellé szellősen.

Amint ez kész van, berakom a sütőbe 8-10 percre, majd hagyom kihűlni az elkészült mézespuszedliket.

 

Jó étvágyat!