Tudtad, hogy 132 féle fénykard létezik?
2017. december 27. írta: Szabinae

Tudtad, hogy 132 féle fénykard létezik?

landscape-1454599237-movies-star-wars-yoda.jpg

Legalábbis a Fivethirtyeight internetes portál szerint, aki összeszedte a Jedik fénykardjait szín szerint a különböző könyvekből, képregényekből, filmekből és animációs sorozatokból. És eszerint a kutatás szerint 132 különböző színű/árnyalatú penge létezik a Star Wars galaxisban a fehértől kezdve a hupililán keresztül a feketéig.

sw.JPG

A Darksaber (a fekete fénykard) egy  olyan ősi, fekete pajzsos fénykard volt, ami a  legtöbb fénykardtól eltérően majdnem lapos pengével rendelkezett és a fém kardokhoz hasonlóan görbült. A fekete pengét pedig egy éles fehér aura öleli körül. Az ősi Jedi templomból lopták el és a sorozatban többször is feltűnt. Darth Maul is birtokolta.

Érdemes nem csak a mozifilmeket, hanem a rajzfilmeket is megnézni :) 

Szóval akár a Jedik fénykard arzenálja elég széles színskálán mozog ha az egész SW univerzumot nézzük. A fénykardokról a Star Wars Wikia oldalán találsz bővebb infót.

jedi-and-sith.jpg

Forrás

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');