Íme egy kis - mi micsoda a krémekben kisokos
2018. február 20. írta: Szabinae

Íme egy kis - mi micsoda a krémekben kisokos

Egyre több a csodát ígérő kence, és a mit ne kenj az arcodra/bőrödre bejegyzés után gondoltam jól jönne egy mire figyelj a krémedben poszt is. A hatóanyagoknál, mint azt már korábban említettem a legfontosabb az összetevői listában ( a minőségén túl persze) az az, hogy hányadik helyen van, ugyanis minél előrébb helyezkedik el, annál több van belőle az adott készítményben benne. 

essential-oils-2738555_1920.jpg

Ezt azért mondom el, mivel rengeteg varázskrémet árulnak utolsó vagy épp utolsó előtti csoda összetevővel a különböző márkák, és még kőolaj származékból, vagy épp alkoholból is több van benne, mint az adott összetevőből.

A legfontosabb összetevők pedig a következők:

C-vitamin: Ebből több típust különböztetünk meg. Derivátumoktól függ a hatása.

SAP C-vitamin egy nátrium sóval összekötött aszkorbinsav, ami által nehezebben elbomló alapanyagot kap az ember.  Ez pedig jobban hat az aknés bőrön, mivel más módon fejti ki a hatását a C-vitamin.

Egy éjszaka után, szinte azonnal látható a hatása az ilyen jellegű készítménynek. Ez az a hatás, ami kicsit tisztítja, radírozza, és üdévé teszi a bőrt. Azonnali gyulladáscsökkentő hatással bír.Amennyiben ötvözöd különböző egyéb gyulladáscsökkentő anyagokkal, akkor brutális lesz a végeredmény. A pigmentfoltok halványításához pedig 3-8 hét kell.

Az aszkorbinsav felel a ránctalanításért is. Minél több c-vitamin van a termékben, annál jobban fejti ki a hatását. Itt konkrétan koncentrációkról beszélünk (minimum 10-15%).

B3 / Niacin amid: Azonnali faggyúcsökkentő hatása van, és a pigmentfoltokat is halványítja 3-8 hét alatt. Az aknés, gyulladt bőr csoda alapanyaga.

Azeloglícina: Akne ellenes hatása ennek a terméknek 1-2 nap, a folthalványító hatása pedig 3-8 hét.  Ezen kívül elkezdi ragyogtatni az arcbőrt pár nap után és a bőrfelszín is sokkal egységesebbé válik.

Hyarulonsav: Ráncmegelőző hatása hosszútávú, a ráncfeltöltő pedig azonnali. Az alacsonyabb molekulasúlyúak mélyebbre hatolnak be, ám hosszabb használat kell neki (1-2 hét), viszont tovább is tart a hatásuk. 

Panthenol: Gyulladáscsökkentő hatása van, ami pár óra alatt kifejtei a hatását és a bőr nedvességmegkötését is növeli. A használat pedig pár napig még érezhető a hatása.

Koffein: Vérkeringés fokozó és értágító hatású a koffeint. A hatóideje 4-12 óra, és utána megszűnik. Amennyiben táskás a szemed, érdemes éjszakára a szemkörnyékápolót, hogy reggelre levigye a duzzanatot.

 

Köszönjük, hogy olvastál. Nemsokára új alapanyagokkal jelentkezünk. Amennyiben tetszett a bejegyzés, kövess ITT, illetve Facebookon is ;)

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');