Ezek a legszebb görög szigetek!
2018. április 20. írta: Szabinae

Ezek a legszebb görög szigetek!

Egyszerűen imádom Görögországot! A kultúrát, a mitológiát, az építészeti remekműveiket, a gasztronomiájukat és persze a szebbnél - szebb tengerpartjait, illetve szigeteit. Nincs olyan TOP 10-es utazási lista a világon, ahol nem kap helyet az ország.

Ennek oka pedig a festői szépségben keresendő. Olyan színekkel találkozik itt az ember, amit egyszerűen képeken nem lehet visszaadni!

ZAKINTOSZ

Varázslatosan kék színű víz, és különleges öblök, illetve sziklák mindenfelé. Érdemes quadot, és csónakot bérelni, majd bejárni vele a szigetet. A Navagio-öblöt érdemes felülről is megnézni, illetve hajóval a partra is behajózni, és megcsodálni az öbölben ragadt hajóroncsot. 

Szerintem ez a legszebb görög sziget és méltán kapta a Kelet virága elnevezést :)

Szabinea � Lifestyle Blogger (@szabinea) által megosztott bejegyzés,

KEFALÓNIA

Zakintosz mellett található. Komppal egyszerűen át lehet rá hajózni. Ez a Jón-szigetek legnagyobb szigete. Nyugodt, és tele van felfedezésre váró természeti csodákkal és partokkal.

A leghíresebb strandja a Myrtos Beach, és itt található Melissani (cseppkő) barlang is.

RODOSZ

A török partoknál található sziget a szörfösök paradicsoma a magas hullámok miatt. Jelentős történelmi múltja van, és egyre jobban fedezi fel magának a világ Görögország eme ékkövét. Szerencsére a történelmi rész meg tudta őrizni ennek ellenére a báját. Kavicsos és homokos partjai vannak. A  Nap szigetének is nevezik, ugyanis átlagosan havi 300 órát süt a napi itt.

SANTORINI

Hófehér házak és kékre festett tetők, ablakok és ajtók jellemzik ezt a festői szépségű szigetet, amit szerintem senkinek sem kell bemutatnom:)

Fantasztikus kulináris élmény, szamárháton utazás és különböző szemet gyönyörködtető kirándulások várják az idelátogatókat.

Van vörös, fekete, illetve fehér homokos tengerpartjai is!

KRÉTA

Görögország legdélebben elhelyezkedő szigete Kréta. A homokos tengerpartokból kedve a festői hegyvonulatokon át a hegyes szurdokokig mindenféle természeti "eyeporn"-nal rendelkezik. Történelmi szempontból sem utolsó Kréta, ugyanis itt található a bronzkori Knossos is. Az európai kultúra bölcsőjeként is nevezik.  

MYKONOS

Mikonosz a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget, ami nemzetközileg is híres turistacélpont az ibiza jelleg miatt. Görögország Ibizájának is nevezik. Hófehér medencés luxusvillák és bulihelyek találhatóak egymás mellett összhangban a bámulatos tájjal.

KOSZ

Pazar hegyek és mesés strandok a török határtól nem messze. Az egyik leggazdagabb oliva és fügelelőhely amellett, hogy gyönyörű természeti / építészeti értékekkel és kultúrával rendelkezik. Innen indult útjára a görög orvostudomány. Pontosabban szólva Aszklépiosz híres szentélyéből, amit Apollón szentélyéből alakítottak i.e. a 4. században.

KORFU

Ez az ország legzöldebb szigete, így ez a túrázók mekkája. Változatos partszakaszai, és varázslatos természeti adottságai vannak kellemes mediterrán éghajlattal megspékelve. A helyiek nagyon barátságosak és számos túralehetőség közül lehet válogatni.

SZÍMI 

Az Égei-tenger egyik bájos kis szigete a török partoktól nem messze található. A Dodekanészosz görög szigetcsoport egyik tagja. A mitológia szerint Szímin születtek a khariszok, akik Zeusz lányai voltak, és a kedvesség, a báj és a hála istennői. Kultúrális és természeti értékekben is gazdag ez az apcsócska sziget. Az Égei-tenger ékszerdobozának is nevezik.

DÉLOSZ

Délosz az Unesco világörökség része a rajta található régészeti leleteknek köszönhetően. Ókori romok, ásatások, és múzeumok lelhetőek itt. Az Oroszlán Terasz,  Dalosz színház, Régészeti Múzeum, a Kleopátra házban található szobrok, illetve a phallus-szobrok az legfelkapottabb látványosságai.  A Kükládok szigetcsoport által alkotott kör közepén helyezkedik el, Mükonosz szigettől 2,5 km-re nyugatra. A mitológia szerint Zeusz beleszeretett Létóba (újfent megcsalva ezzel a nejét Hérát), aki állapotos lett tőle. Na már most ennek Héra nem igazán örült, és meg akarta akadályozni ezt. Zeusz ekkor teremtette Déloszt (mivel egyetlen kontinens sem engedte a földjére), oszlopokkal rögzítette és kősziklákkal rakta körbe, hogy megvédje a szeretett nőt, aki életet adott Apollónak és Artemisznek. Emiatt hívják Déloszt Szent-szigetnek is.

LEFKADA

Hegyvidéki falvak és mesés öblök varázslatos keveréke várja az idelátogatókat. Az egyik legfelkapottabb sziget a túrázók körében. Érdemes ellátogatni a vízeséshez is :) Nem is igazából sziget, hanem inkább félsziget, mivel egy mesterséges csatorna köti össze a szárazfölddel, így autóval is megközelíthető.

SZKIÁTOSZ

A szigetet  a fiatalság és a legek szigetének  becézik. Az Égei-tengeren helyezkedik el és a Szporádok tagja, amit Görögország csodájának is hívnak. Kedves, bájos, romantikus szigetek, városok és festői szépségű strandok várják az ide látogatókat.  A leghíresebb strandja (a 60 közül!) a Koukounariés.

CHIOS

A szigetet nem ismerik annyira, mert nem olyan fancy, mint a többi, viszont cserébe nagyon cuki, és bájos. Görögországra jellemző szép partszakaszai és csodálatos tájai vannak. A legerősebb történelmi jelentősége egy Unesco védelem alatt álló 11.századi mozaik a Nea Moni kolostorban. Érdemes ellátogatni Pyrgibe, mivel itt bámulatos geometrikus mintájú épületek találhatóak!

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Érdekes lehet még:

Top 15 látványosság a világon

5+1 hely, ahova mindenképp menj el Dubajban gyerekekkel!

Top 10 látványosság Cipruson

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');