5+1 romantikus sziget, ahova mindenképp menjetek el
2018. május 16. írta: Szabinae

5+1 romantikus sziget, ahova mindenképp menjetek el

Akár pihentető, akár kalandos romantikus utazást tervezel mindig elég sok tényezőt kell figyelembe venni a tervezés során. Mi az, ami mind a kettőtöket kikapcsol, mi hoz lázba, és hogy mit is szeretnétek pontosan csinálni a TiIdőtökben.

Városi sétákat, kulturális / történelmi túrákat, vadregényes tájakat, mesés erdős vidéket, vagy álomszép tengerpartokat szeretnétek látni?

Amint ezekre a kérdésekre megvan a válasz, máris kezdődhet a tervezés. Ám addig is következzenek személyes kedvenceim, melyek titeket is garantáltan el fognak varázsolni!

Amennyiben ti is egy kis románcra és inspirációra vágytok, akkor maradjatok velem és nézzétek végig ezeket az egyedülálló, festői úticélokat. Garantáltan nem fogtok csalódni.

BORA BORA

Ez a kis déli csendes-óceáni sziget minden pár számára az elsők között van a romantikus helyeik között. És jó okkal. Hihetetlenül átlátszó víz, gyönyörű lagúnák, és varázslatos vízalatti állatvilág várja az idelátogatók a polinéz szigetvilág gyöngyszemén.

bora_bora_getty.jpg

KAJMÁN-SZIGETEK

A karib-tenger leggazdagabb szigetén, a Grand Caymanban nincs hiány a híres éttermek, a világszínvonalú butikokból és a hihetetlen üdülőhelyekből. A sziget kílmája szinte egész évben 30 fok körüli. Itt található a világhírű Seven Mile Beach is, ami valójában nem is 7 mérföld hosszú, hanem 5,2 (kb 8 km). Csodaszép strandok, és gazdag állatvilág várja az idelátogatókat. A Nagy-Kajmánon a Mastic Trail nevű kiránduló ösvényen lehet túrázni is, a Cayman Brac szigeten pedig elképesztő mennyiségű tarka madár található.

Ha pedig zöld tengeri teknőcre vágynál, akkor azt itt meg fogod találni, ugyanis rengeteg van a sziget körül.

grand-cayman.jpg

MALDÍV-SZIGETEK

Ez is a felkapott úticélok közé tartozik a mesés partja, és a cölöpökön álló bungalói miatt. Tökéletes célpont a nászutasok és a romantikára vágyók számára. Akár egy csúcsminőségű magánvízellátóval ellátott bungalóban szálljanak meg, akár egy hotelben, mindenféleképpen különleges élményben lesznek gazdagabbak. Több, mint 1000 korallsziget található a térségben gazdag állat és növényvilággal. 

maldiv_getty.jpg

SZENT LUCIA

Ez a kicsi karibi sziget ideális azoknak, akik kirándulásra vágynak. Rengeteg hegyi ösvény van, melyen keresztül fel lehet „mászni” és megcsodálni a fantasztikus kilátást a tengerpartra. Rettentően gazdag a növényzete. A buja erdők, és fák között szinte elveszik az ember

Kis-Antillákhoz tartozó független szigetország, amely a Szél felőli szigetek (Windward Islands) második legnagyobbja.

szent_lucia_getty.jpg

YORON-SZIGET, JAPÁN

A "Keleti Pearl" néven ismerik a legtöbben, és a külföldiek számára nem is olyan felkapott, mint a környék többi szigete. A korallal körülvett sziget Japán egyik legkedveltebb romantikázó helye. Komppal lehet megközelíteni Kagoshima-ból, vagy Okinawaból (naponta egy komp van oda és vissza).  A leghíresebb strandja a Yurigahama Beach. ami egy olyan homokpad képződmény, amely időről-időre megjelenik az árapályok váltakozásával.

A szigeten található egy tradicionális falu is, melyet a kulturális élményekre vágyóknak nem szabad kihagynia. Az Akasaki Limestone Cseppkőbarlang pedig álomszép.

Ezt az utazás érdemes meglépnie azoknak a pároknak, akik már mindent láttak a Karib-térségről és Európából, és valami különlegeset keresnek.

yaron-sziget_japan_getty.jpg

WHITSUNDAY-SZIGETEK. AUSZTRÁLIA

Queensland partjainál 74 sziget alkotja a Whitsundays-t. A térség leghíresebb strandja a Whitehaven Beach , melynek elképesztően türkiz vize van hófehér homokkal. Nagyon jó kilátás nyílik a vándorló bálnákra, és akár a Hamilton – szigetre is át lehet menni, ahol a világ egyik leghíresebb zátonya található.

whitsunday-szigetek_ausztralia_getty.jpg

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');