Álomszép képek a magyar Provence gyönyörű lankái között
2018. július 01. írta: Szabinae

Álomszép képek a magyar Provence gyönyörű lankái között

Magyarország szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis rengeteg szebbnél-szebb levendulamező várja, hogy meglátogassuk, fotózkodjuk benne / előtte és persze szedjünk egy kis gyógynövényt is, ha már ott vagyunk.

A levendula nem csak tökéletes háttere tud lenni a képeinknek, hanem egy igen hasznos gyógynövény, melyet leginkább az idegek nyugtatására, stressztelenítésre és alvás könnyítésre használunk.

Ezen kívül kiváló fertőtlenítő is egyben. Fokozza az epetermelést, elősegíti az emésztést, és görcsoldó, szélhajtó, vízhajtó hatással is rendelkezik. Külsőleg pedig rovarcsípésekre is lehet használni. A szárított növény pedig elűzi (elvileg) a molylepkéket. Nálam lóg egy pár a falon, de nekem úgy néz ki mutáns molyaim vannak, mert csak nem mennek máshova a levendula illattól :)

A levendula szüret ezen héten kezdődik el a legtöbb helyen, ám érdemes megnéznetek a közösségi média kommunkációjukat vagy a weboldalukat, mert minden fajta, és mező más-más időben érik meg, és ettől függ a szüret időpontja is.

Én idén még nem szedtem levendulát, mivel nem érett meg a szüretre a kedvenc helyeimen, viszont cserébe csináltam mellettük pár szuper képet, amit fogadjatok sok szeretettel inspirációként:)

Kattintsatok a képre és nézzétek meg az összes képet:

Ruha: H&M 

Táska: Coccinelle

Szabinea� (@szabinea) által megosztott bejegyzés,

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com