Meztelen kampánnyal indítja a szezont a Benetton
2018. augusztus 10. írta: Szabinae

Meztelen kampánnyal indítja a szezont a Benetton

Oliviero Toscani visszatért a Benettonhoz, és brutál (és persze meztelen) kampányt fotózott a márkának nudicome névvel. 

A kampányban különböző nemzetiségű, bőrszínű modellek ölelik egymást, és mutatják be az egyenlőséget. Benetton és Toscani korábban már olyan híres és ellentmondásos kampányokban vettek együtt részt a nyolcvanas és a kilencvenes években, amelyek felhívták a figyelmet a halálbüntetésre, az AIDSre, a rasszizmusra, illetve a homoszexualitásra.

A kampányfotókért kattints a képre:

A Nudicom kapcsán Benetton így nyilatkozott: "Meztelen éppúgy, mint Szent Ferenc, aki az ördög ruháját és gazdagságait eldobta, meztelen éppúgy, mint teremtményei a teremtményeiben ...  Itt van kilenc egyedi, mégis azonos példája  az emberi fajnak .... Köszönetüknek köszönhetően a színek újra ártatlanok lesznek: nincs több fekete boszorkány, amely a mérgezett vörös almát kínálja a hófehér lánynak. Nincs több fajháború, hanem az etnikai csoda gazdag ismert visszhangjaival, most békében ... " [ teljes nyilatkozat a benetton oldalán ]

A videofelvétel a következőket mondja: "A polgárháború, a maffia és a városi identitás elleni erőszak, az etnikai konfliktusok, a vallási háborúk és a háborúk elleni küzdelem, a terrorizmus és az újjáéledő rasszizmus minden formája ellen". Tehát időszerű a kampány minden szempontból.

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com