Csináld magad: Kerítésfestés egyszerűen
2018. augusztus 28. írta: Szabinae

Csináld magad: Kerítésfestés egyszerűen

Erkély felújítás

Az erkély, és a korlát mindig kényes, és persze munkás projekt egy DIY felújításnál, mivel nem az van, hogy hoppsz fessük le. Alaposan elő kell készíteni a terepet, le kell alapozni, és utána mehet rá a kerítés festék. És ebből csak a festés része a móka, a többi inkább szívás. 

Nálunk nagyon régi volt a korlát, így ehhez mérten helyenként szinte rá volt rohadva a rozsda, amit nem volt egyszerű lecsiszolni. De megéri a befektetett munkát :)

erkely_felujitas_festes_blogozine_3.jpg

Első lépésként mindent elpakoltam a közelből, mivel ez a folyamat rengeteg piszokkal jár, és érdemes az ajtókat, ablakokat is becsukni, mivel beszáll a por....

Szóval miután elpakoltam, elővettem a fúrót és ráhelyeztem csiszoló eszközöket (vannak ilyen fúróra helyezhető fejek). Azzal a nagyját lecsiszoltam belülről. 

erkely_felujitas_festes_blogozine_1.jpg

Kívülről, és a rácsok közötti részekhez kézi csiszolót használtam (szintén pár száz forintos tétel a barkácsáruházakban), majd nedves ruhával letöröltem mindent, és újra átmentem a kis kézi szerszámommal, majd újra letöröltem, és 60-as csiszolópapírral finomítottam. 

Amint eltűnt minden rozsda jöhetett az alapozás. Ehhez a Poli-Farbe Cellkolor oldószeres korróziógátló alapozóját használtam 2 rétegben. A rétegek között hagyni kell 6-8 óra száradási időt.

erkely_felujitas_festes_blogozine_2_1.jpg

erkely_blogozine.jpg

Alapozás után kezdődhetett a festés.

Ehhez a Poli-Farbe kerítésfestékét használtam: magas fedőképességű, az időjárásnak ellenálló selyemfényű oldószeres festék, amely korróziógátló pigment tartalmának köszönhetően vasra és acélra közvetlenül is felhordható - esetemben az alapozás azért volt szükséges, mert (ahogy az a képeken is látható) extrém rozsdát kellett eltüntetnem a felületről. Ilyenkor egyébként a gyártó maga is javasolja a felület korróziógátló alapozóval történő bevonását. - A festéket két rétegben vittem fel ecsettel, a rétegek között 24 óra száradási időt hagytam.

Tehát összegezve: az erkély kerítés/korlát festése kb. 3 napos móka. A jó hír, a száradási időben lehet mást csinálni pl.: ajtókat festeni a nappaliban ;) – hamarosan erről is készül egy bejegyzés.

FONTOS:

  • Olyan ruhában fess, amit nem sajnálsz, mivel az oldószeres festék semmivel nem jön ki
  • Használj kesztyűt. Lehet kapni a DM-ben ilyen zöldségpucoláshoz való egyszer használatos gumikesztyűket
  • Kösd fel jó alaposan a hajadat. Szorosan. Ezt még a fürdőnél tanultam meg, ahol ki kellett vágnom a hajamból a festékes részeket...
  • Használat előtt keverd fel a festéket, hogy eltűnjön a tetejéről a hártya. Én ehhez sushis evőpálcikákat használtam :D
  • Legyen nálad hígitó! 
  • Fóliázd le a festeni kívánt területen a padlót, ha nem akarod azt is takarítani vagy lefesteni

A projekthez a következőket használtam:

  • Csiszoló eszközök ( fúrófejre applikálható, kézi, és csiszoló papír)
  • Ecsetek
  • Szintetikus higító
  • Fólia
  • Poli-Farbe Cellkolor korróziógátló alapozó
  • Poli-Farbe kerítés festék

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 ****Poli-Farbe által szponzorált tartalom****

Ez is érdekes lehet:

Bútorfelújítás - csináld magad

poli2_1.jpg

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');