Így tanítsd meg újra mosolyogni a bántalmazott gyerekeket!
2018. október 01. írta: Szabinae

Így tanítsd meg újra mosolyogni a bántalmazott gyerekeket!

Azt tartja a mondás, hogy „Aki mosolyog, arra visszamosolyog a világ”. Na de mi a helyzet azzal, ha valaki NEM TUD mosolyogni? Ez most furcsának tűnhet, de sajnos így van, ugyanis a bántalmazott gyerekek nem tudnak mosolyogni. Meg kell őket tanítani rá.

De ez ennél többet jelent, ugyanis meg kell tanítani őket arra, hogy vannak jó, szép dolgok is a világban. Meg kell tanítani nekik őket meglátni, felismerni.

Meg kell őket tanítani újra önfeledten mosolyogni.

Tudtátok, hogy a kisgyerekek ösztönösen tudnak tiszta szívből, őszintén mosolyogni? Gondoljuk csak abba bele, hogy kisbabaként ez az első nonverbális kommunikációs eszközük. Ránk mosolynak, amikor felkelnek, amikor meglátnak, amikor tele pocival elégedetten álomba szenderülnek. Minden boldog pillanatban.

A sérült lelkivilágú gyermekektől az, hogy elvették tőlük a boldog gyermekkort, egy mély seb, melyet nehezen, de be lehet gyógyítani. A hegek ott maradnak, de már nem nyílaló fájdalommal jelzik a helyüket.

Hogyan is tanítsuk a mosolyt?

Nevessünk velük őszintén!

Mutassuk meg, hogy melyek az élet szép pillanatai. Fedeztessük fel velük újra a szivárvány, a virágok, és az állatok által létrehozott varázslatos pillanatokat.

Engedjünk a pillanat varázsának

Figyeljünk rájuk. Ne csak úgy tegyünk mintha. Minden idegszálunkkal figyeljük arra, amit mondanak.

Dicsérjük őket!

Mutassunk nekik példát! Vegyük elő a gyermeki énünket.

Mutassuk meg, hogy nem minden fekete-fehér:  Jó, ha tudunk velük beszélgetni arról, hogy például a legutálatosabb osztálytársuknak is van jó tulajdonsága, és hogy talán a legszigorúbb tanár sem feleslegesen követel olyan sokat. De ezeknél a beszélgetéseknél is fontosabb, hogy mi magunk milyen példát mutatunk. Lássák, hogy mi is rámosolygunk a mindig morcos szomszéd nénire, és ha zuhog az eső, akkor tudunk annak örülünk, hogy felvehetjük az új divatos gumicsizmánkat.

pexels-photo-225017.jpeg

Tanítsuk meg őket a megfelelő szájhigiéniára. Sokszor a sárga fogaik, vagy a lehelet miatt nem mernek a kamaszok mosolyogni.

A fogak, a mosoly látványa és a lehelet valóban fontos részei az első benyomásnak!

Az Orbit Gyermekmosoly kampány célja nemcsak a megfelelő szájhigiénia fontosságának népszerűsítése, de a gyermekek egészséges önbizalmának támogatása is. Az adomány teljes összegét idén is az SOS Gyermekfalvak karbantartására fordítják majd. Ezen kívül az Orbit fogápolási csomagokat, szájhigiéniai szűrést és edukációs programokat is biztosít a gyermekek számára.

Nem csak a fogaik egészségének és szépségének megőrzésében segít, hanem abban is, hogy minél több mosoly kerüljön a gyermekek arcára a kampány során, augusztus 23. és október 7. között.

Mert a magabiztos fellépés egyik alapja a gyönyörű mosoly.

Idén ehhez a kezdeményezéshez Dombóvári István - "Dombi" -  is csatlakozott, aki gyerekek bevonásával egy  „próbálj nem nevetni kihívás” kampányfilmet is készített, hogy bemutassák, milyen is lehet egy mosolygásmentes világ. Ami, mint azt Ti is láthatjátok, lehetetlen feladat. Próbáljátok ki ti is:

Légy részese te is a Gyermekmosoly kampánynak és segíts az Orbitnak az SOS Gyermekfalvak támogatásában, illetve abban, hogy minél több gyerek arcára varázsolhassanak egészséges és önbizalommal teli mosolyt! Minden egyes Orbit rágógumi hozzájárul a megfelelő szájhigiéniához minden korban, segít fogaink egészségének és szépségének megőrzésében, emellett segít abban is, hogy a gyerekek többet mosolyogjanak, különösen a Gyermekmosoly kampány során, augusztus 23. és október 7. között. Oszd meg büszkén másokkal is, hogy Te is segítettél: használd a #gyermekmosoly hashtaget és ösztönözz másokat! Az adomány teljes összegét idén is az SOS Gyermekfalvak karbantartására fordítják majd.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');