Baconbe tekert gesztenyés-almás pulykamell egyszerűen
2018. december 19. írta: Szabinae

Baconbe tekert gesztenyés-almás pulykamell egyszerűen

Elég vadul hangzik, de olyan karácsonyra is elkészíthető ételről beszélünk, melynek elkészítése nem bonyolult, viszont mind a 10 ujját megnyalja utána az ember!

És nem túlzok. Nem lehet elrontani, viszont eteti magát. :)

lrm_export_171453561840323_20181219_144801727.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr gesztenyepüré
  • 3 - 4 db közepes alma
  • 1 csomag Gallicoop pulykamell
  • 1 csomag bacon
  • ízlés szerint só, bors, mustár, méz, olaj a "páchoz"

Elkészítés:

Első lépésként csináld meg a tölteléket egy tálban úgy, hogy villával összenyomod a gesztenyepürét (mikrózd meg egy kicsit, hogy felengedjen), és add hozzá a reszelt almát, majd alaposan keverd össze.

Ezután formázz "zsebeket" a pulykamellből, és töltsd bele a töltelékedet. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a pác, melyet egy külön kis edénybe keverj össze, majd szilikon tollal vidd fel mindenhova, majd tekerd be az egészet baconnel.

Végül pedig helyezd tepsibe, és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakd be  alufóliával lefedve fél órára, majd a vedd ki, kenj rá még egy egy kis pácot, és tedd vissza 10 percre fólia nélkül a sütőbe.

gallicoop_karacsonyi_menu.jpg

Burgonyapürével, salátával ajánlom :)

Jó étvágyat!