Tiramisu pohárkrém egyszerűen, és gluténmentesen
2019. január 02. írta: Szabinae

Tiramisu pohárkrém egyszerűen, és gluténmentesen

Ki ne szeretné a Tiramisut? A következőkben egy olyan egyszerű, s gyors Tiramisu pohárkrém receptet osztok meg veletek, melyet nem csak az ízlelőbimbóidat, hanem a szemedet is elkápráztatja - gluténmentesen.

Az olasz desszertet mindenki ismeri. A babapiskótát, krémsajtot, kakaós, kávés desszertkülönlegességet az olaszoknak köszönhetjük, és mindenféle formájában hódít.

lrm_export_394721639488122_20181224_202959788.jpeg

Hozzávalók:

  • 250 g Mascarpone (laktózmenteset használtam)
  • 3 db tojás
  • 30 g eritrit vagy cukor, édesítőszer
  • 1 csipet só
  • vanília aroma, fahéj - opcionális
  • 6 evőkanál kávé
  • 2 evőkanál (cukormentes) mogyoró szirup - opcionális
  • 1 csomag gluténmentes babapiskóta (Schär)
  • gluténmentes holland kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgáját az eritrittel simára keverjük, hozzáadjuk az aromát, a fahéjat, és a mascarponét. Amint egységes krémet kapunk, óvatosan elkezdjük hozzáforgatni a keményre habbá vert fehérjét ügyelve arra, hogy ne törjük össze, mivel csak így kapjuk meg a kívánt állagot.

A kávét és a szirupot egy edényben összekeverjük, és elkezdjük rétegezni a desszertet.

A krémből a poharak aljára teszünk, majd a babapiskóta következik, melyet egy pillanatra megforgatunk a kávés-szirupban, majd megszórjuk kakaóval. Ezután újra következhet a krém, és a piskóta réteg, majd rakjuk minimum 2 órára a hűtőbe pihenni fogyasztás előtt.

Érdemes duplafalú átlátszó pohárban, illetve tálban tálalni. Én a Sparban szereztem be a Zwilling szépségeimet pontgyűjtős akcióval :)

lrm_export_385788811082415_20181224_145922225.jpeg

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com