Ezek Milosz legszebb strandjai
2021. július 20. írta: Szabinae

Ezek Milosz legszebb strandjai

Milosz az egyik legszebb sziget Görögországban. Sokan hasonlítják Szantorinihez, és nem ok nélkül, hisz mind építészeti stílusában, mind vulkanikus tulajdonságában hasonló hozzá. Azzal a különbséggel, hogy nem megy oda fapados, csak az Aegean Airlines, és emiatt nem lepték még el a szelfibotos turisták.

POLLÓNIA

Pollónia kis halászfalu, amit egy nagyon szép strand vesz körül, és saját mólóval, illetve kiváló éttermekkel rendelkezik. Elhelyezkedésének köszönhetően nagyon népszerű úticél a turisták számára. A kis kikötőből pedig akár Kimolos-szigetére és át tudunk menni komppal.

SZARAKÍNIKO

A hófehér holdbéli mészkőből formált strand kalózkikőtőként funkciónált. Most pedig a legfelkapottabb strandok közé tartozik. Tökéletesen lehet sznorkolni, ugrálni, és csodaszép képeket lehet készíteni.

FIRIPLAKA

Tökéletes strand a pihenésre. A körülötte lévő sziklák hihetetlen sokszínűsége le fog nyűgözni. A vörös, a fehér és a sárga árnyalatai köszönnek vissza róluk. A strandon egy lounge bár is található. Ide érdemes quaddal menni, mivel kocsival nehézkesebb a parkolás.

TSIGRADO

Firiplaka mellett található ez a gyönyörű egzotikus strand, melyet hatalmas sziklák ölelnek körbe. Egy létrán keresztül lehet lemászni a partra, és számos kisebb barlang található a fehér homokos partszakaszon.

tsigrado-beach_1.jpg

PALIOREMA

Vulkáni vörös kövekkel tarkított partszakasz. Érdemes a vízbe sünik elleni cipőbe belemenni, mert élesek a kövek, és könnyen el tudják vágni a lábadat. Tapasztalat. Nekem Kálmi itt szedett ki a talpamból kavicsdarabokat. De a látványért megérte :) 

lrm_export_234770979967002_20181015_222945797.jpeg

THIORICHIA

Hajóval, és járművel közelíthető meg a hangulatos öbölben található strand. Nem található rajta kiépített vendéglátóhely, tehát hozz vizet, és ételt magaddal :)

AGIA KYRIAKI

A strand viszonylag csendes, sekély vizű, és van néhány árnyék a közeli fáknak köszönhetően és a közelben hangulatos étterem is található.

agia_kyriaki1.jpg

AGIOS IOANNIS

Ide csak és kizárólag quaddal érdemes menni, mivel kocsival esélyed sincs eljutni. A sziget nyugati oldalán lévő strandot szélcsendben érdemes felkeresni. Ez egy nyugodt, félreeső strand. Nem messze pedig egy kolostort is meg tudunk tekinteni.

agios-ioannis-beach-milos.jpg

PROVATAS

A sziget egyik kék zászlós strandja (a legszebbek között lévő), és az egyik legfelkapottabb is egyben.

provatas_milos.jpg

PALAIOCHORI

A sziget legkedveltebb strandján napernyőket, napozóágyakat, éttermeket és különféle vízi sportokat találunk.  A föld alatti forró források pedig természetes jacuzziként üzemelnek, és a vulkanikus aktivitás bizonyos helyeken 100 ° C-ra is felmelegíti a vizet.  A környező szikláknak csodálatos vörös árnyalata van.

ADAMAS

A sziget legforgalmasabb települése, és kikötővárosa. Innen indulnak, és ide érkeznek a hatalmas turistahajók. Különböző túrákat is szerveznek innen a többi szigetre, de akár külön hajót is bérelhetünk. Érdemes egy hajótúrára benevezni, mivel több strandot, és a barlangokat is így lehet csak megközelíteni (pl.: Kleftikot is).

Tele van élettel, panorámával rendelkező bárokkal, éttermekkel és hotelekkel. Azoknak való, akik vágynak a nyüzsgésre esténként.

A szigetre az Aegean Airlines gépeivel tudsz menni, és ha időben foglalsz, akkor nagyon jó áron tudsz repülőjegyet venni. 

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');